Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι καταλήψεις ΔΟΥ σε αρκετές περιοχές της χώρας

Συνεχίζονται οι καταλήψεις ΔΟΥ σε αρκετές περιοχές της χώρας

Νέος γύρος καταλήψεων σε ΔΟΥ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης. Κάτοικοι και φορείς έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στις ΔΟΥ στο Αιγάλεω, την Κάρυστο και τη Νάουσα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των εφοριών αυτών. Στο πλευρό των κατοίκων στο Αιγάλεω βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη Νάουσα η Δ.Χαραλαμπίδου. Επέμβαση της αστυνομίας στη ΔΟΥ Δεσκάτης. Συνολικά, 51 εφορίες καταργήθηκαν τη Δευτέρα.

Νέος γύρος καταλήψεων σε ΔΟΥ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης. Κάτοικοι και φορείς έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στις ΔΟΥ στο Αιγάλεω, την Κάρυστο και τη Νάουσα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των εφοριών αυτών. Στο πλευρό των κατοίκων στο Αιγάλεω βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και στη Νάουσα η Δ.Χαραλαμπίδου.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται, καθώς εκτιμούν ότι θα ταλαιπωρηθούν πολύ από τις συγχωνεύσεις των εφοριών.

Στο Αιγάλεω, ο δήμος έφερε απορριμματοφόρα για να μπλοκάρει το δρόμο, ώστε να μην γίνει η μετακόμιση στη ΔΟΥ Χαϊδαρίου. Λόγω της μετακόμισης, δεν λειτουργεί ούτε η ΔΟΥ Χαϊδαρίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, που βρίσκεται στο σημείο, εξέφρασε την άποψη ότι περισσότερα έσοδα με λιγότερες εφορίες δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν.

Η κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφορία της Νάουσας, πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα. Αίτημα των κατοίκων είναι να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία
καταργεί την ΔΟΥ Νάουσας και μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό στη
Βέροια.

Στη Νάουσα βρίσκεται και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- EKM, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα προβλήματα της πόλης.

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα κατάργησης των 51 εφοριών σε ολόκληρη τη χώρα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Μοιρών και Τυμπακίου.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση των ΔΟΥ σε Λεωνίδιο, Κυπαρισσία, Πύλο, αλλά και τους Μολάους Λακωνίας, παρά το γεγονός ότι στους Μολάους, ήδη, μεταφέρονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το αρχείο στη ΔΟΥ Σπάρτης.

Στην Πύλο, η δημοτική αρχή επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να διατηρηθεί η εφορία αφού τα λειτουργικά έξοδα θα τα καλύπτει ο δήμος, είναι μία αναπτυσσόμενη περιοχή. «Η ΔΟΥ Πύλου τα τρία τελευταία έτη, παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε εισπρακτικά το στόχο του 9%, επιπλέον, του προηγούμενου έτους όχι μόνο να τον πετύχει αλλά να τον ξεπεράσει και να τον απογειώσει στο 20,6% το 2010. Κατάφερε εισπρακτικά να είναι η πρώτη ΔΟΥ της Μεσσηνίας και έβδομη σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει δήμος.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μεταβαίνει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να εκθέσει τους λόγους που πρέπει να διατηρηθεί η ΔΟΥ Πύλου.

Στους Μολάους, όπου έχει ξεκινήσει η μεταφορά της ΔΟΥ, οι πολίτες κάνουν λόγο για προχειρότητα και βεβιασμένες κινήσεις, αφού, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε ταυτόχρονα με τη συγχώνευση της ΔΟΥ στη Σπάρτη να ανοίξει και να λειτουργήσει το φορολογικό ΚΕΠ στους Μολάους, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Την προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, αναμένουν ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής της Αταλάντης, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Αταλάντης. Έως τότε, το συγκεκριμένο κατάστημα παραμένει υπό κατάληψη.

Από τα βασικά επιχειρήματα, τα οποία επικαλούνται ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος, και οι εκπρόσωποι φορέων που έχουν συγκροτήσει συντονιστική επιτροπή είναι ότι για να φτάσουν στην εφορία της Λαμίας και να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διανύουν αποστάσεις από 150 εως 250 χιλιόμετρα με την επιστροφή τους.

    Επέμβαση στη ΔΟΥ της Δεσκάτης

    Επέμβαση πραγματοποίησε η αστυνομία στο κτίριο της ΔΟΥ της Δεσκάτης, όπου από την περασμένη Τετάρτη οι κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών φορέων του της περιοχής πραγματοποιούσαν καθημερινά κατάληψη, αντιδρώντας στον σχεδιασμό για τη μεταφορά της εφορίας στα Γρεβενά.

    Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγκος, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδροι των συλλόγων και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.

    Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη, οι συγκεντρωμένοι εδώ και μέρες δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους της εφορίας να εισέλθουν στο κτίριο για να μεταφέρουν έγγραφα και εξοπλισμό στην εφορία των Γρεβενών. Μετά από αίτημα του εισαγγελέα η αστυνομία παρενέβη και οι υπάλληλοι της εφορίας μπήκαν στο κτίριο.

    «Μετά από αυτές τις εξελίξεις θα παρέμβουμε και πάλι πολιτικά προς το αρμόδιο υπουργείο για να ζητήσουμε να παραμείνει τουλάχιστον ένα παράρτημα της εφορίας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω οδικού δικτύου και κακοκαιρίας τους χειμερινούς μήνες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δασταμάνης.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

    Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024