Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραστική μείωση οργανικών μονάδων με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία

Δραστική μείωση οργανικών μονάδων με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία

Για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε τα οργανογράμματα του υπουργείου του και του ΥΠΕΚΑ, στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών. Χαρακτηριστικό είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (-66%).

Για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα και τα πρώτα αποτελέσματα αξιολόγησης ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Αντώνης Μανιτάκης παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια τα οργανογράμματα του υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως αυτά είναι σήμερα και όπως μετασχηματίζονται με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Στα δύο παραπάνω υπουργεία έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών, στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύντομα αναμένεται να εγκριθούν οι εκθέσεις και για τα υπόλοιπα υπουργεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (-66%), οι γενικές διευθύνσεις από 6 μειώνονται σε 3 και οι διευθύνσεις από 21 σε 9.

Αντίστοιχες περίπου μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μανιτάκης, για μελέτες που έκαναν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αμοιβή και πέραν του ωραρίου τους.

«Η Δημόσια Διοίκηση έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και η κυβέρνηση θα το πράξει» τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης.

Προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωράει με αποφασιστικότητα, επιμονή, εμμονή και
αταλάντευτα για επίτευξη του στόχου της».

«Για ηράκλειο έργο, που καθυστέρησε να ξεκινήσει» έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να αποκαθαρθεί η Δημόσια Διοίκηση από τον σπίλο των τεμπέληδων, κάτι που δεν δέχομαι για τους Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι το 2013 θα είναι το έτος αξιολόγησης του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024