Το Περιστέρι κατάφερε, στην έδρα του, στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα με καλάθι του Παπαντωνίου, να λυγίσει την αντίσταση του ΑΓΟ Ρεθύμνου και να πάρει, μετά από σκληρή «μάχη», τη νίκη με 70-69.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, μετά την ήττα από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο την προηγούμενη αγωνιστική, και τα κατάφεραν χάρη στην πολύ καλή άμυνα πάνω στα επιθετικά ατού του ΑΓΟΡ, αλλά και την αποφασιστικότητα του Παπαντωνίου, ο οποίος πήρε πάνω του την κρισιμότερη φάση του αγώνα και δικαιώθηκε.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και κατάφεραν να «χτίσουν» μια διαφορά 12 πόντων. Στην τελευταία περίοδο, όμως, η ομάδα της Κρήτης αντεπιτέθηκε και κατάφερε να… εξαφανίσει τη διαφορά και να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά ο Παπαντωνίου κατάφερε να λυτρώσει τους γηπεδούχους και να γνωρίσει την αποθέωση από τους φιλάθλους του Περιστερίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη λήξη ο Λάτοβιτς προσπάθησε με τρίποντο να «κλέψει» τη νίκη για τον ΑΓΟΡ, αλλά αστόχησε.

Εκτός του -ήρωα της τελευταίας στιγμής- Παπαντωνίου, το Περιστέρι είχε σε καλή ημέρα τους Κανονίδη και Θορν με 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ρεθύμνου είχε σε καλη ημέρα τον Λάτοβιτς, που σημείωσε 21 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στο τελευταίο τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-34, 56-48, 70-69.

Διαιτητές: Παπαπέτρου-Ταβουλαρέας-Δεσλής.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τζίμης Κουστένης): Παπαντωνίου 10 (1), Κομποδιέτας 10 (2), Θορν 14 (2), Κανονίδης 17, Ψαρόπουλος 3 (1), Μάντζαρης 8 (2), Χάινς 4, Πέτρουλας 4.

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θανάσης Γιαπλές-Ανδρέας Σιζόπουλος): Χορν 3 (1), Καλλινικίδης 1, Κόλιμον 2, Αγγελόπουλος 3 (1), Τσόκλας 5 (1), Ντούβνιακ 13, Κόματος 12 (1), Κάρτερ 9 (2), Λάτοβιτς 21 (3).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ