Μπορεί να μην αποτελεί το ισχυρότερο ή το ταχύτερο «σκαθάρι» που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στον πλανήτη, ωστόσο, είναι το μοναδικό που εφοδιάζεται με τον κινητήρα ενός τανκ.

Η ιδέα ανήκει στον Mike Niemans, o οποίος ένα συνηθισμένο πρωινό αποφάσισε να προσαρμόσει τον αστεροειδή κινητήρα ενός τανκ στις προδιαγραφές ενός VW Beetle.

O αερόψυκτος κινητήρας προέρχεται από την Wright, διαθέτει επτά κυλίνδρους, η ισχύς του προσεγγίζει τους 220 ίππους και στο μακρινό παρελθόν -συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- τον συναντούσες σε συμμαχικά τανκς.

Βέβαια, αυτή τη φορά η νέα αποστολή του εν λόγω κινητήρα είναι απολύτως… ειρηνευτική. Τοποθετημένος στο πίσω τμήμα ενός εξίσου ιστορικού VW Beetle, φαντάζει έτοιμος να δώσει κίνηση στο περίφημο «σκαθάρι».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αστεροειδής κινητήρας δεν συνδέεται με τους τροχούς του τροποποιημένου Beetle. H κίνηση του αυτοκινήτου θα εξασφαλιστεί -στα πρότυπα ενός αεροσκάφους- με την προσθήκη ενός έλικα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνέχεια της ιστορίας θα δοθεί στις αλυκές του Bonneville, όπου η φιλόδοξη κατασκευή του Mike Niemans θα επιχειρήσει να καταρρίψει το δικό της, ξεχωριστό ρεκόρ.

auto.in.gr