Σημάδια σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη βλέπει ο Μάριο Ντράγκι
Ο επικφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μάριο Ντράγκι, είπε την Πέμπτη ότι οι πρόσφατες οικονομικές μελέτες και δείκτες παρουσιάζουν σημάδια σταθερότητας, υποδηλώνοντας βελτίωση για το 2013. Αμετάβλητο στο 0,75% το βασικό ευρωεπιτόκιο.
Ο πρόεδρος της είπε την Πέμπτη ότι οι πρόσφατες οικονομικές μελέτες και δείκτες παρουσιάζουν σημάδια σταθερότητας, υποδηλώνοντας βελτίωση για το 2013.
«Η οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη αναμένεται να επεκταθεί το 2013», είπε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου.
«Αργότερα το 2013, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά», προσέθεσε.
«Αρκετοί δείκτες έχουν σε γενικές γραμμές σταθεροποιηθεί, μολονότι σε χαμηλά επίπεδα και η εμπιστοσύνη των χρηματοοικονομικών αγορών έχει βελτιωθεί σημαντικά», είπε.
Επανέλαβε την εκτίμηση της ΕΚΤ ότι ο πληθωρισμός, που διαμορφώθηκε στο 2,2% τον περασμένο Δεκέμβριο, θα υποχωρήσει κάτω από το 2% κατά τη διάρκεια του έτους.
Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι για πληθωρισμό χαμηλότερα αλλά κοντά στα επίπεδα του 2%.
Νωρίτερα, η ΕΚΤ είπε ότι διατηρεί αμετάβλητο το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο Final Four και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Ο Θοδωρής Κολυδάς «δείχνει» τις περιοχές που πρέπει να διερευνηθούν για την οσμή αερίου στην Αττική
- Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το φιλικό Ελλάδα – Ιταλία – Η σύνθεση των Ιταλών
- «Έξι χρόνια μετά, διαλέγω ακόμα τη ζωή»: Συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η ανάρτησή της
- Κιμ Καρντάσιαν: 90 κιλά κοκαΐνη μετέφερε φορτηγό του brand της, Skims
- Final Four: Απαγόρευση συναθροίσεων και μοτοπορειών στο κέντρο της Αθήνας