Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καθηγητής από το ΜΙΤ πρόεδρος στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ

Καθηγητής από το ΜΙΤ πρόεδρος στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ

Από το φημισμένο Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ προέρχεται ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Ο Μιχάλης Τριανταφύλλου, απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Πολυτεχνείου αλλά και καθηγητής επί σειρά ετών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, εξελέγη πρόεδρος του Ιδρύματος από τα μέλη του. Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου. Ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων εκδήλωσαν συνολικά 40 επιστήμονες αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο.

Από το φημισμένο Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ προέρχεται ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο Μιχάλης Τριανταφύλλου, απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Πολυτεχνείου αλλά και καθηγητής επί σειρά ετών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, εξελέγη πρόεδρος του Ιδρύματος από τα μέλη του.

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΜΠ κατέχει την έδρα William I. Koch Professor of Marine Technology στο ΜΙΤ και είναι διευθυντής του Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας και Τεχνολογίας του ιδρύματος.

Επίσης, έχει ευρύ και αναγνωρισμένο διδακτικό και ερευνητικό έργο, με έμφαση στη μηχανική των ρευστών, την αλληλεπίδραση ρευστού και κατασκευών, τη βιο-μιμητική και τον έλεγχο πλωτών μέσων.

Ο κ. Τριανταφύλλου έχει τιμηθεί για το έργο του από διάφορους οργανισμούς, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

Στις υπόλοιπες πέντε θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΜΠ εξελέγησαν οι: Roger Frank καθηγητής Ecole National des Ponts et Chaussées, Ιγνάτιος Αντωνιάδης καθηγητής Ecole Polytechnique και Senior Staff Member του CERN, Αντώνιος Εφραιμίδης καθηγητής University of Maryland, Μιχάλης Σιδερής καθηγητής University of Calgary και Ιωάννης Τσιώμης ομότιμος καθηγητής Ecole National Supérieure d’Architecture και Διευθυντής Σπουδών του Universite Paris VIII.

Ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων εκδήλωσαν συνολικά 40 επιστήμονες αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024