Παράταση λειτουργίας για 19 νησιωτικές ΔΟΥ, γλιτώνουν το κλείσιμο άλλες έξι
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα. Επιπλέον, δεν αναστέλλεται η λειτουργία άλλων έξι ΔΟΥ, με κριτήριο το ύψος των εσόδων. Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου.
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.
Οι 19 ΔΟΥ που έλαβαν παράταση λειτουργίας είναι οι εξής: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου.
Επιπλέον, με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού -εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης-, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ: Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Εύβοιας και Πάρου.
Οι υπόλοιπές 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Επιπλέον, ιδρύονται 39 τέτοια Γραφεία στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442