Τροπολογίες για κατάργηση χαρατσιού και φόρου στο πετρέλαιο καταθέτει το ΚΚΕ
Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η KO του ΚΚΕ, με τις οποίες θα ζητεί την κατάργηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, όπως και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Αυτό ανακοίνωσε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Δύο τροπολογίες στο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταθέσει η KO του ΚΚΕ, με τις οποίες θα ζητεί την κατάργηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, όπως και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.
Αυτό ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Εδώ θα μετρηθεί κάθε κόμμα και τι προτείνει πάνω σε αυτό» είπε η γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Βουλή, την αξιοποιούμε βεβαίως, αλλά αυτό δεν φτάνει».
Σχολιάζοντας αποστροφή του υπουργού Οικονομικών για πολύ λίγες αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης, η κ. Παπαρήγα είπε «μα ο άλλος δεν έχει χρήματα να αγοράσει πετρέλαιο».
Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να έχουν ένα «πακέτο αιτημάτων» που βελτιώνουν την θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη ενός συνολικού μετώπου αντιπαράθεσης με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442