Θα κάναμε και πόλεμο με την Αργεντινή για τα Φώκλαντς, δηλώνει ο Ντ.Κάμερον
Την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να υπερασπιστεί τα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς) επανέλαβε ο Ντέιβιντ Κάμερον, χωρίς να αποκλείσει και τον πόλεμο με την Αργεντινή. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ήδη η χώρα έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία στα Νησιά, κυρίως μαχητικά αεροσκάφη και στρατιώτες.
Την αποφασιστικότητα της Βρετανίας να υπερασπιστεί τα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς) επανέλαβε ο Ντέιβιντ Κάμερον, χωρίς να αποκλείσει και τον πόλεμο με την Αργεντινή.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι ήδη η χώρα έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία στα Νησιά, κυρίως μαχητικά αεροσκάφη και στρατιώτες.
Μιλώντας σε δημοσιογράφο του BBC, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε και έχουμε ισχυρή άμυνα στα Φώκλαντς, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο, έχουμε μαχητικά τζετ και στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.»
Υπενθυμίζεται ότι το 1982 η Χούντα της Αργεντινής εισέβαλε στα Νησιά, αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τις βρετανικές δυνάμεις που έσπευσαν στον Νότιο Ατλαντικό με εντολή της τότε πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ.
Πάνω από 900 στρατιώτες -Αργεντινοί και Βρετανοί- έχασαν τη ζωή τους.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι εντός του έτους οι κάτοικοι των Νησιών θα κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για το αν επιθυμούν να ανήκουν στη Βρετανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συγκάλυψης
- Μάριος Οικονόμου: Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο
- Μποντιρόγκα: «Γιορτή ο τελικός Ολυμπιακός – Ρεάλ – Η Ευρωλίγκα έχει την καλύτερη διαιτησία»
- Πολύχρωμη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το 10ο αυτοοργανωμένο Pride
- Νέα Αριστερά: Να μην ανακληθεί η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
- Μπαράζ σεισμών στην Κάσσο – Νέα δόνηση 3,7 Ρίχτερ μετά τα 4άρια

