Νέα σύλληψη Τούρκου απόστρατου για το ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997
Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997 που ανέτρεψε την τότε κυβέρνηση Ερμπακάν. Ο στρατηγός εν αποστρατεία θα μεταφερθεί εντός της ημέρας στην Άγκυρα για να απολογηθεί, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε την περασμένη χρονιά.
Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί για τον ρόλο του στο πραξικόπημα του 1997 που ανέτρεψε την τότε κυβέρνηση Ερμπακάν.
Ο στρατηγός εν αποστρατεία θα μεταφερθεί εντός της ημέρας στην Άγκυρα για να απολογηθεί, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε την περασμένη χρονιά, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στο περίφημο «μετα-μοντέρνο» πραξικόπημα που οδήγησε στην ανατροπή του Ερμπακάν.
Ο Καρανταγί ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου μεταξύ 1994 και 1998 και η σύλληψή του είναι το πιο πρόσφατο σε σειρά πληγμάτων στο κύρος του Στρατού -με δεκάδες απόστρατους αξιωματικούς να έχουν καταδικαστεί κυρίως για τη νεότερη υπόθεση της «Βαριοπούλας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
