Δήμευση περιουσίας που δεν δικαιολογεί το πόθεν έσχες πολιτικών ζητά η ΔΗΜΑΡ
Την άμεση προώθηση των διαδικασιών εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος με την ταχύτατη διερεύνηση του πόθεν έσχες των πολιτικών, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα ζητά η Δημοκρατική Αριστερά. Και υπογραμμίζει ότι πρέπει να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη υποθέσεις στις οποίες διαπιστώνονται στοιχεία παράνομου πλουτισμού, και να αξιοποιούνται οι διαδικασίες του νομοθετικού πλαισίου για δήμευση των παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιαστικών στοιχείων.
Την άμεση προώθηση των διαδικασιών εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος με την ταχύτατη διερεύνηση του πόθεν έσχες των πολιτικών, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, όπως προβλέπει ο νόμος 4065/2012, ζητά η Δημοκρατική Αριστερά.
Υπογραμμίζει ότι πρέπει να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη υποθέσεις στις οποίες διαπιστώνονται στοιχεία παράνομου πλουτισμού, και να αξιοποιούνται οι διαδικασίες του νομοθετικού πλαισίου για δήμευση των παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων.
«Για την εκτέλεση αυτού του επείγοντος και σημαντικού έργου πρέπει να υπάρξει η πλήρης στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή των αρμόδιων οργάνων» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βράβευση του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί στο Σαράγεβο
- Ανανέωσε με τον Κωνσταντινίδη ο Ολυμπιακός
- Βρετανία: Ο Άντι Μπέρναμ αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός τη Δευτέρα
- Παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων με δράστες ένστολους και μη – Νέα έκθεση του Μηχανισμού Καταγραφής της ΕΕΔΑ
- Gen Z εναντίον AI: Γιατί οι νέοι δεν πείθονται από την «επανάσταση» της τεχνητής νοημοσύνης
- «Καμπανάκι» ΤτΕ για την ελληνική οικονομία


