Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεωργία Βασιλειάδου: η άγνωστη ζωή της μεγάλης κωμικού

Γεωργία Βασιλειάδου: η άγνωστη ζωή της μεγάλης κωμικού

Η Γεωργία Βασιλειάδου, η «ωραία των Αθηνών» που έκανε καριέρα με άλλο όνομα, στο θέατρο. Η άγνωστη ζωή της μεγάλης κωμικού, ως τραγουδίστρια της Λυρικής σκηνής και το μεγάλο, αναπάντεχο, άλμα της στη μεγάλη οθόνη. 5/1 στις 18.10 ΝΕΤ. Ένα αφιέρωμα στη Γεωργία Βασιλειάδου, την πιο άσχημη σταρ του κινηματογράφου μας, αλλά και μία από […]

Η Γεωργία Βασιλειάδου, η «ωραία των Αθηνών» που έκανε καριέρα με άλλο όνομα, στο θέατρο. Η άγνωστη ζωή της μεγάλης κωμικού, ως τραγουδίστρια της Λυρικής σκηνής και το μεγάλο, αναπάντεχο, άλμα της στη μεγάλη οθόνη. 5/1 στις 18.10 ΝΕΤ.
Ένα αφιέρωμα στη Γεωργία Βασιλειάδου, την πιο άσχημη σταρ του κινηματογράφου μας, αλλά και μία από τις μεγάλες κωμικές ηθοποιούς της οθόνης.
Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου. Υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της από πτώση αλόγου, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού.


Στην εταιρεία της Φίνος Φιλμ έγιναν οι μεγάλες της επιτυχίες όπως:
«Η ωραία των Αθηνών»,


«Η θεία απ΄ το Σικάγο»,
«Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός» και πολλές άλλες.
Έλαβε μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».

Το αφιέρωμα φωτίζει την πρώτη περίοδο της ζωής και της καριέρας της, όταν ήταν ακόμα μία άσημη τραγουδίστρια. Αν και η οικογένεια της, αρχικά είχε αντιρρήσεις για τις καλλιτεχνικές επιλογές της, η Βασιλειάδου τους διέψευσε και τους ανάγκασε να την χειροκροτήσουν.


Σύντομα έγινε το alter ego της Μαρίκας Κοτοπούλη, μίας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς στο θέατρο. Ωστόσο, η καριέρα της Γεωργίας Βασιλειάδου άλλαξε απρόσμενα, όταν σε ηλικία 40 ετών, συνάντησε τυχαία τον Αλέκο Σακελλάριο σ΄ ένα καφενείο ηθοποιών. Όταν πια είχε συνταξιοδοτηθεί στα 60 της χρόνια, άρχισε και η μεγάλη καριέρα της στον κινηματογράφο.

Πολύ σύντομα αναδείχτηκε σε πρωταγωνίστρια της ελληνικής κωμωδίας και αγαπήθηκε από το κοινό, με τον οξύμωρο τίτλο της πιο ωραίας άσχημης του ελληνικού κινηματογράφου.


Οι φωτογραφίες που θα δείτε στην εκπομπή δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν με επιμονή, ότι η Βασιλειάδου στα νιάτα της υπήρξε μια ελκυστική γυναίκα, που είχε πολλές κατακτήσεις!


Στην εκπομπή μιλούν η κόρη της, Φωτεινή Αποστολίδου, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Έλσα Ρίζου, ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ιστορικός κινηματογράφου Αγγελική Μυλωνάκη, η σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου, ο δημοσιογράφος Σταμάτης Φιλιππούλης, ο χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ, ενώ παρουσιάζεται πλούσιο αρχειακό υλικό από συνεντεύξεις του Μίμη Φωτόπουλου στην ΕΡΤ.

Η «Μηχανή του Χρόνου» συνθέτει το πορτρέτο της αγαπημένης ηθοποιού και φωτίζει άγνωστες πλευρές της ζωής της, όπως η πολιτική και η φιλανθρωπία.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024