Τον Φεβρουάριο το πόρισμα για τα αίτια των μεγάλων ζημιών στις τράπεζες της Κύπρου
H έρευνα της Alvarez & Marshal για τις συνθήκες που οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου σε μεγάλες ζημιές θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ενημέρωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου τον γγ του ΑΚΕΛ, Α.Κυπριανού. Ο τελευταίος τόνισε ότι το πόρισμα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να προχωρήσει η απόδοση ευθυνών, για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα. Επίσης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη μείωση των επιτοκίων, η οποία σύμφωνα με τον διοικητή θα ξεκινήσει όταν αρχίσει να ρέει η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια.
Η πορεία της έρευνας που διεξάγει η Alvarez & Marshal για τις συνθήκες που οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου σε μεγάλες ζημιές, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκου Δημητριάδη, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Επίσης, συζητήθηκε το ύψος των επιτοκίων.
Ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι το πόρισμα της έρευνας πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να προχωρήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών, προκειμένου να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη μείωση των επιτοκίων, διότι, όπως ανέφερε, είναι ο μόνος τρόπος η οικονομία, να μπει σε πορεία ανάκαμψης και να υπάρξει ανάπτυξη.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων θα ξεκινήσει, όταν η Κύπρος αρχίσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ τιμωρούν το Ιράκ για να το αναγκάσουν να εξαρθρώσει τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές
- ΟΗΕ: Επικρίσεις για την ατολμία του από τη Ρεβέκα Γκρίνσπαν, υποψήφια για το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα
- Λίβανος: «Ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά κυανοκράνων, λέει ο Γκουτέρες
- Λίβανος: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
