Αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών με απόφαση Μαυραγάνη
Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αντιδρώντας στις αποφάσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) επισημαίνει ότι «δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές ‘Μαυρογιαλούρου’ της μεταπολεμικής εποχής».
Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών προβλέπουν δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.
Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α’ΔΟΥ Αθηνών.
Αντιδρώντας στις αποφάσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) επισημαίνει ότι «δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές ‘Μαυρογιαλούρου’ της μεταπολεμικής εποχής.
» Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις – μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.
» Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της τονίζει ότι απαιτεί αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή όποιον και αν αφορά με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.) και πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.
» Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας χθες, σήμερα, αύριο. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.
» Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Λύκοι υιοθέτησαν κουτάβι στη Μακεδονία – Βίντεο με τις στιγμές που του προσφέρουν τροφή και νερό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442