Σενάρια αποχώρησης του Β. Ecclestone από την Formula 1
Ο Bernie Ecclestone παραδέχεται ότι το σκάνδαλο για την δωροδοκία του Gerhard Gribkowsky, μπορεί να τον οδηγήσει μακριά από την F1.
Κρίσιμες για το μέλλον της ηγεσίας της Formula 1, θεωρούνται οι επόμενες ημέρες.
O Bernie Ecclestone παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να παραχωρήσει τον ηγετικό του ρόλο αν κληθεί να αντιμετωπίσει στις δικαστικές αίθουσες τις κατηγορίες των γερμανικών αρχών για την υπόθεση δωροδοκίας του Gerhard Gribkowsky.
Ο 82χρονος Βρετανός, εξακολουθεί να αναμένει την απόφαση των γερμανικών εισαγγελικών αρχών για το αν θα του απαγγείλουν κατηγορίες.
Προς το παρόν υπάρχουν μόνο ισχυρισμοί ότι δωροδόκησε τον G. Gribkoswky για να μην γίνει η πώληση πακέτου μετοχών της F1 στη CVC το 2006. Υπενθυμίζεται ότι ο G. Gribkowsky έχει ήδη φυλακιστεί για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.
Παρά το γεγονός ότι ο B. Ecclestone είναι ανένδοτος ότι τα 45.000.000 ευρώ της πληρωμής προς τον G. Gribkowsky δεν ήταν δωροδοκία, οι Γερμανοί εισαγγελείς εξακολουθούν να ερευνούν εάν ευσταθούν νομικά οι σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά και γιατί δόθηκε αυτό το ποσό.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του “ισχυρού άνδρα” της F1 στην βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, ο ίδιος παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι, αν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εναντίον του θα αποχωρήσει από την ηγετική θέση που κατέχει στην F1.
Μιλώντας για το τι θα κάνει η εταιρία CVC, αν ο B. Ecclestone κατηγορηθεί επίσημα, ο 82χρονος δήλωσε:
“Πιθανότατα να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από μένα, αν οι Γερμανοί εισαγγελείς με κυνηγήσουν. Είναι αρκετά προφανές, ότι τότε θα είμαι εγκλωβισμένος”.
Η CVC ήδη μελετά ένα σχέδιο διαδοχής, όταν ο B. Ecclestone δεν θα είναι πλέον υπεύθυνος και ο ίδιος πιστεύει ότι η εταιρία θα κάνει τα πάντα για να τον απομακρύνει από την θέση του επικεφαλής της F1.
auto.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της – Την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της
- Μια «αποφαστική δράση» εναντίον της Χεζμπολάχ υπόσχεται ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού
- Ντε Φράι: «Δεν έπαιζα πολύ στην Ίντερ, ήθελα να είμαι σημαντικός»
- Σκύλος πέθανε μετά από κατανάλωση λαγοκέφαλου στην Κρήτη
- ΑΕΚ: «Έκλεισε» τον Καϊρίνεν από την Σπάρτα Πράγας – Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα (vid)
- Pegasus: Στις Αρχές του Ισραήλ το θέμα της παρακολούθησης Κούλογλου, «απόπειρα σαμποτάζ του Ευρωκοινοβουλίου»
