Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις επίπονες αλλά αναγκαίες θυσίες των Ιταλών αναφέρθηκε ο Τζ.Ναπολιτάνο

Στις επίπονες αλλά αναγκαίες θυσίες των Ιταλών αναφέρθηκε ο Τζ.Ναπολιτάνο

«Οι επιλογές της κυβέρνησης επέβαλαν μεν θυσίες, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια είναι αναγκαία», υποστήριξε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κάνοντας άμεση αναφορά στην οικονομική κρίση. Ο Ιταλός πρόεδρος δεν έκρυψε ότι και φέτος οι πολίτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, έσπευσε όμως να υπογραμμίσει πως «η διεθνής εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Ιταλίας έχει βελτιωθεί σαφώς». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης επέβαλαν μεν θυσίες, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια είναι αναγκαία», υποστήριξε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κάνοντας άμεση αναφορά στην οικονομική κρίση.

«Τα επιτόκια επί του δημόσιου χρέους μας αντιστοιχούν σε ογδόντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο και αν το ποσό αυτό κατορθώσουμε να μειωθεί το 2013 και το 2014 αυτό θα συμβεί μόνον χάρη στην σοβαρή βούληση που έχει επιδείξει η χώρα μας για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό» πρόσθεσε ο Τζ.Ναπολιτάνο.

Ο Ιταλός πρόεδρος δεν έκρυψε ότι και φέτος οι πολίτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, έσπευσε όμως να υπογραμμίσει πως «η διεθνής εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Ιταλίας έχει βελτιωθεί σαφώς».

Παράλληλα, αναφορικά με τις περικοπές, ο Ναπολιτάνο επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα για όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ παραδέχθηκε ότι «οι νέοι έχουν δικαίωμα να αγανακτούν, εξαιτίας μίας σειράς λαθών και καθυστερήσεων του παρελθόντος, έστω και αν θα έπρεπε να αποφευχθούν κάποιες γενικεύσεις».

Σε σχέση, δε, με τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, ο Ναπολιτάνο δήλωσε ότι «ο Μάριο Μόντι, υπό την ιδιότητά του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν».

Ζήτησε, όμως, από τα κόμματα να έχουν αίσθηση του μέτρου και να παρουσιάσουν «υψηλού επιπέδου» εκλογικούς καταλόγους.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δραματική κατάσταση που διαπιστώνεται με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας, αλλά και στις συνεχείς, βίαιες, επιθέσεις που πολλές γυναίκες δέχονται από πρώην και νυν συντρόφους και συζύγους τους.

«Ένα φαινόμενο εντυπωσιακό και βάρβαρο», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολιτάνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024