Σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση από τον ηγέτη της Βορείου Κορέας
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας απηύθυνε, για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. O Βορειοκορεάτης ηγέτης κάλεσε να τεθεί τέλος στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός «οικονομικού γίγαντα».
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας απηύθυνε, για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Το μήνυμα μεταδόθηκε και μέσω των σελίδων των τριών κύριων εφημερίδων που ελέγχει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.
Ο πατέρας του σημερινού ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, έκανε σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Τελευταία εμφάνιση στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ήταν το 1994, από τον παππού του Κιμ, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
O Βορειοκορεάτης ηγέτης κάλεσε να τεθεί τέλος στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα και να υπάρξει μια ριζική στροφή που θα επιτρέψει την ανάδυση ενός «οικονομικού γίγαντα».
«Για να τερματιστεί ο διχασμός της χώρας και να επιτύχουμε την ενοποίηση είναι σημαντικό να σταματήσει η αναμέτρηση ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Η ιστορία των ενδοκορεατικών σχέσεων δείχνει ότι η αναμέτρηση μεταξύ συμπατριωτών δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στον πόλεμο» πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή στην προεδρία της Νοτίου Κορέας της Παρκ Γκέουν-Χε, του συντηρητικού κόμματος, η οποία έχει πει ότι η εθνική ασφάλεια είναι προτεραιότητά της μετά την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 12 Δεκεμβρίου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ μετά την εκτόξευση του πυραύλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη Βασιλίσσης Σοφίας – Διακοπή κυκλοφορίας
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Υποκριτικό να εμφανίζεται ως πολέμιος της τοξικότητας ο πρωθυπουργός της θεωρίας των δύο άκρων
- Το δημοψήφισμα Τσίπρα θυμήθηκε πάλι η ΝΔ – Για τα «δημοψηφίσματα» των πολιτών εναντίον της, που δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε λόγος
- Η ανανεωμένη λίστα με τα ρεκόρ του Μέσι: Τα μυθικά επιτεύγματα του «Λέο» στα Μουντιάλ και τι έχει… απομείνει (vids)


