Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις του Ιράκ
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Επτά μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν από εκρήξεις κοντά στο σπίτι τους στην πόλη Μουσαγιάμπ, νότια της Βαγδάτης.
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Σε περίπου 15 ανέρχονται οι επιθέσεις που έγιναν σε 13 πόλεις του βόρειου, του κεντρικού και του νότιου τμήματος της χώρας, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Μουσαγιάμπ, νότια της Βαγδάτης, καθώς και στη Χίλα και το Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ.
Τα θύματα έγιναν στόχοι πιθανότατα επειδή ανήκουν στη σιιτική κοινότητα, έκαναν γνωστό οι πηγές αυτές.
Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Όμως, οι σουνίτες εξεγερμένοι, όπως αυτοί του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ (ISI), που αποτελούν έναν κλάδο της Αλ Κάιντα στη χώρα, επιτίθενται τακτικά στους σιίτες κατά τους εορτασμούς αυτής της κοινότητας, όπως οι τελετές του Αρμπάιν που πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες.
Η βία στο Ιράκ έχει μειωθεί, ωστόσο, βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται συχνά στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραίτηση του πρωθυπουργού της Μολδαβίας Μοντεάνου στη δίνη σκανδάλων
- Πορτογαλία: 9 τραυματίες στις δασικές πυρκαγιές – Ζητά ενισχύσεις από Ευρώπη και Μαρόκο
- Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι εδώ: Ισοφάρισε την Αργεντινή, έσωσε τετ-α-τετ του Μέσι ο Βοζίνια! (vids)
- Περού: Ανακηρύχθηκε και τυπικά εκλεγμένη πρόεδρος η Κέικο Φουχιμόρι
- Νέο απίθανο γκολ ο Μέσι, ξανά… βροχή τα ρεκόρ! (vids, pics)
- Ιράν: Το αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αναχώρησε από τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στην Τουλόν

