Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγνωστο ποια περίοδο αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ

Αγνωστο ποια περίοδο αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ

Μυστήριο παραμένει η χρονική περίοδος που αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην γενικού γραμματέα Ν.Καραχάλιου, οι ορκωτοί λογιστές ανέφεραν ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποια περίοδο αφορά η τρύπα λόγω ελλιπών στοιχείων. Την υπόθεση ανέλαβε ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί για την υπόθεση της επιταγής των 147.000 ευρώ για την οποία οι ελεγκτές δημοσιας διοίκησης κάνουν «φύλλο και φτερό» τα γραφεία Καρχάλιου και Βασιλάκου. Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι 4 κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα, Παρασκευή, στον ανακριτή.

Μυστήριο παραμένει η χρονική περίοδος που αφορά η μαύρη τρύπα των 12 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην γενικού γραμματέα Ν.Καραχάλιου, οι ορκωτοί λογιστές που παρέδωσαν το πόρισμα στις 6 Δεκεμβρίου ανέφεραν ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποια περίοδο αφορά η τρύπα λόγω ελλιπών στοιχείων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, κατά τις ίδιες πηγές μεταξύ 10 και 12 Δεκεμβρίου δόθηκε εντολή από τον πρώην γενικό γραμματέα να γίνει νέα διερεύνηση του θέματος. Το θέμα επανήλθε σε σύσκεψη στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά μερικές ημέρες αργότερα ο Νίκος Καραχάλιος αποπέμφθηκε από τη θέση του.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται διατεθειμένος να καταθέσει -αν τον καλέσουν- και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, γι’αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αρχίσει κύκλους επαφών με τα κόμματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στο υπουργείο Τουρισμού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήξερε για τη μαύρη τρύπα των 12 εκατομμυρίων από το τέλος του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, από το υπουργείο Τουρισμού δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνει ή όχι νέα έρευνα για τη μαύρη τρύπα των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα γεγονότα στον ΕΟΤ φαίνεται να ταρακούνησαν την κυβέρνηση και όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, ελεγκτική ομάδα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναλαμβάνει τον έλεγχο του ΕΟΤ.

Την ίδια ώρα κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν χθες ότι η υπόθεση πρέπει να διευκολυνθεί πλήρως μέσω της Δικαιοσύνης.

Καταγγελίες των εργαζομένων για το μπλοκ των επιταγών

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί για την υπόθεση της επιταγής των 147.000 ευρώ για την οποία οι ελεγκτές δημοσιας διοίκησης κάνουν «φύλλο και φτερό» τα γραφεία του πρώην γγ του ΕΟΤ Ν.Καρχάλιου και του ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ Κ.Βασιλάκου, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος.

Στο επίκεντρο της έρευνας είναι το πώς βρέθηκε το μπλόκ των επιταγών στα χέρια του ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ λένε ότι το μπλοκ έφθασε στα χέρια του Κ.Βασιλάκου με εντολή του Ν.Καραχάλιου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΟΤ Κώστας Ράντος κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό δέχτηκαν απειλές και πιέσεις από τον πρώην ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς και έγγραφα του Οργανισμού που δεν επιτρεπόταν εκ της θέσης του να έχει.

«Ο προαναφερόμενος σύμβουλος καλούσε στο γραφείο του υπαλλήλους του ΕΟΤ και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση ή θεσμική αρμοδιότητα, τους ασκούσε πιέσεις προκειμένου να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, πληροφορίες και διαδικασίες που μόνο τα εντεταλμένα όργανα του ΕΟΤ επιτρέπεται να έχουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Ράντος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Καραχάλιο «τουρίστα» στον Οργανισμό. «Ο κ. Καραχάλιος έλειπε διαρκώς σε ταξίδια και γιαυτό έφερε τον σύμβουλό του να διοικεί αντ’ αυτού» είπε.

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ και άλλοι 4 κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα, Παρασκευή, στον ανακριτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024