Ιδιαίτερης σημασίας ο αγωγός φυσικού αερίου TAP για την Ελλάδα λέει ο διεθνής Τύπος
Την ιδιαίτερη σημασία για την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που θα είχε η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, τονίζει ο διεθνής Τύπος. Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΡ, «η ελληνική κυβέρνηση με την έναρξη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον αγωγό ΤΑP, καθώς η υλοποίησή του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα με ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ». Η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013 από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.
Ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς τη Ελλάδα, αλλά και για τη μείωση του πληθωρισμού θα έχει η υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία Θάλασσα, σχολιάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και στελέχη της αγοράς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «εργάζεται σταθερά για την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων, όπως αυτή του TAP (Trans Adriatic Pipeline)».
Σε άρθρο του ο «Guardian» αναφέρει ότι ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αποφέρει τη μεγαλύτερη ροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα, να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία σημαντική στρατηγική θέση στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΡ, «η ελληνική κυβέρνηση με την έναρξη του έτους σχεδιάζει να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον αγωγό ΤΑP, καθώς η υλοποίησή του θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα με ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ».
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τη γεωστρατηγική, αλλά και οικονομική σπουδαιότητα του έργου έχει αναβιβάσει το θέμα σε μείζονος προτεραιότητας», καθώς ο TAP είναι ο μόνος αγωγός που διέρχεται από την Ελλάδα.
Η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2013 από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Μίνι καύσωνας από σήμερα, στους 40°C η θερμοκρασία – Βοριάδες στο Αιγαίο
- «Μετανιώνω που δεν συνάντησα τον Έλβις» – Ο Μικ Τζάγκερ για την «ανόητη» συμβουλή του Τζον Λένον
- Το σχέδιο του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο σαφές : Η επόμενη μέρα στη Γάζα δεν θα έρθει ποτέ
- Ένα βιβλίο την ημέρα: Το διάβασμα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία
- Το BBC στην Ελλάδα: Το «νησί του Διαβόλου» που έγινε ο φάρος ελπίδας για την άγρια ζωή
- Casus belli: Μύθοι και πραγματικότητα

