
Εντός χρονοδιαγράμματος η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών λέει το ΥΠΟΙΚ
Η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα γίνεται εντός χρονοδιαγράμματος και με συνέπεια στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας. «Η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με αποφασιστικότητα» προστίθεται και δημοσιοποιείται πίνακας με την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι σήμερα. Ήδη πληρώθηκαν 693,4 εκατ. ευρώ για εφάπαξ, δήμους, φαρμακοποιούς, πανεπιστήμια και επιστροφές φόρων, ενώ συνολικά θα καταβληθούν 1,6 δισ. ευρώ.
Η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα γίνεται εντός χρονοδιαγράμματος και με συνέπεια στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας σε ανακοίνωσή του. «Η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με αποφασιστικότητα» προστίθεται και δημοσιοποιείται πίνακας με την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι σήμερα.
Ήδη πληρώθηκαν 693,4 εκατ. ευρώ για εφάπαξ, δήμους, φαρμακοποιούς, πανεπιστήμια και επιστροφές φόρων, ενώ συνολικά θα καταβληθούν 1,61 δισ. ευρώ.
Το Υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης, και στο ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της, εντός του χρονοδιαγράμματος» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας.
«Η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών» επισημαίνεται ακόμη.
Ο πίνακας, ο οποίος συνοψίζει την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι τις 28/12/2012:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 12 νεκροί από μεγάλη δασική φωτιά – Βρέθηκαν καμένοι στα αυτοκίνητά τους
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442