Σε τετραετή φυλάκιση για διακεκριμένη κλεπταποδοχή καταδίκασε δικαστήριο στην Αργεντινή την Φελίσα Μισέλι, άλλοτε υπουργό Οικονομίας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Νέστορ Κίρσνερ, έπειτα από τον εντοπισμό το 2007 ενός σάκου με δεκάδες χιλιάδες δολάρια στο μπάνιο του υπουργικού της γραφείου.

Οι δικαστές έκριναν ένοχη της Μισέλι «για διακεκριμένη κλεπταποδοχή ως προς το ιδιότητά της, της δημοσίας λειτουργού».

Της επέβαλαν επίσης απαγόρευση να ασκεί οποιοδήποτε δημόσιο λειτούργημα για μία οκταετία.

Η πρώην υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές έως ότου επιβεβαιωθεί η καταδίκη της.

«Υπάρχουν σοβαρότατες περιπτώσεις διαφθοράς για τις οποίες κανένας δεν προσάγεται στο δικαστήριο», υποστήριξε η ίδια κατά την έξοδό της από το δικαστήριο του Μπουένος Άιρες.

Η δίκη της πρώην υπουργού μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου των κυβερνήσεων του Νέστορ Κίρσνερ (2003-2007) και κατόπιν της χήρας του Κριστίνας.

Το 2007 ένας σάκος που περιείχε 31.730 δολάρια και 100.000 πέσος (περίπου 20.400 δολάρια) σε μετρητά είχε βρεθεί κρυμμένος στο μπάνιο που βρίσκεται εντός του γραφείου του υπουργού, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας των υπηρεσιών ασφαλείας του κτιρίου.

Η Μισέλι είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα αυτά της τα είχε δανείσει ο αδελφός της για μία ιδιωτική συναλλαγή για την απόκτηση ακινήτου.

Παραιτήθηκε από τη θέση της τον Ιούλιο του 2007, πέντε μήνες πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης του Νέστορ Κίρσνερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό