Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση νόμου για την προστασία κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση νόμου για την προστασία κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία με την οποία θα επαναφέρει το θέμα της εξαίρεσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως αναφέρεται από το Κίνημα πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012.

Τροπολογία με την οποία θα επαναφέρει το θέμα της εξαίρεσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος, πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοίνωσε στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του, στην οποία μετείχαν από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά η σταθερή θέση για την προώθηση πλαισίου κοινωνικής προστασίας και φροντίδας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξαίρεση από μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές, την ελάφρυνση από φορολογικές επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και την διευκόλυνση για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας».

Ακόμη περιλαμβάνει την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις εξετάσεις και η ταλαιπωρία που παρατηρείται σήμερα, την βελτίωση του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων χορήγησής τους ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα, την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύνταξη του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας και την επέκταση των όποιων ωφελημάτων στις οικογένειες με παιδιά ανάπηρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024