Τον χριστουγεννιάτικο… μποναμά για όλους του φίλους του αυτοκινήτου αποτέλεσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Mercedes-Benz CLA οι οποίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Το εντυπωσιακό, σε εμφάνιση, τετράθυρο coupe της γερμανικής φίρμας βασίζεται στην πλατφόρμα που φιλοξενεί σήμερα τη μικρομεσαίων διαστάσεων A-Class, υιοθετώντας αρκετά από τα σχεδιαστικά -και όχι μόνο- χαρακτηριστικά της.

Με μήκος που θα αγγίζει τα 4,6 μέτρα και τέσσερις ανεξάρτητες θέσεις στο εσωτερικό της, η CLA θα αποτελέσει ουσιαστικά τη μικρογραφία της μέχρι σήμερα γνωστής CLS.

Χωρίς εκπτώσεις σε ποιότητα κατασκευής ή εξοπλισμό, η CLA θα εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και diesel άμεσου ψεκασμού, ξεκινώντας από τα 1,6 λίτρα και τους 122 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας της αναμένεται να τοποθετηθεί η έκδοση CLA 45 AMG, η οποία θα αποδίδει -στα πρότυπα της A 45 AMG- 335 ίππους, κρύβοντας κάτω από το καπό της έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης.

Η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει ότι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της CLA θα περιλαμβάνεται ένα προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο θα συνδυάζεται με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα.

Παρόλα αυτά, πάντως, στις μικρότερες, σε ισχύ, εκδόσεις του αυτοκινήτου η κίνηση αναμένεται να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πολυαναμενόμενο τετράθυρο coupe της Mercedes-Benz αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

auto.in.gr