Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιονοπτώσεις στον αμερικανικό νότο, ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αλαμπάμα

Χιονοπτώσεις στον αμερικανικό νότο, ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αλαμπάμα

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές στην πολιτεία της Αλαμπάμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανήμερα των Χριστουγέννων επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας το σχεδόν σπάνιο φαινόμενο, πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα. Ένας άνδρας πέθανε από πτώση δέντρου στο Τέξας, ενώ μεγάλη καραμπόλα 21 οχημάτων σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα.

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές στην πολιτεία της Αλαμπάμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών ανήμερα των Χριστουγέννων επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας το σχεδόν σπάνιο φαινόμενο, πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο ενός άνδρα στο Τέξας από πτώση δέντρου, καθώς και μεγάλη καραμπόλα από 21 οχήματα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα που κινήθηκαν ανατολικά από το Κάνσας και το Τέξας, προκάλεσαν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και δυνατές καταιγίδες κατά μήκος του νότιου Τέξας και των νοτιοανατολικών περιοχών της Αλαμπάμα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η καταιγίδα αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις σε περιοχές που σπάνια τα Χριστούγεννα είναι λευκά. Σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση «λευκών» Χριστουγέννων στην Οκλαχόμα Σίτι προβλέπεται να πέσει χιόνι 7,5 έως 15 εκατοστών. Η πιο δυνατή χιονόπτωση που καταγράφηκε στην πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 16,2 εκατοστά το μακρινό 1914.

Ήδη αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο της Οκλαχόμα Σίτι. Η ιστοσελίδα FlightAware, η οποία παρακολουθεί τις καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ότι συνολικά 210 πτήσεις ακυρώθηκαν και περίπου το ένα τρίτο αυτών να αφορά πτήσεις της American Airlines.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024