Σε μία κίνηση που γίνεται θερμά δεκτή από τους ζωόφιλους και τις ενώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, το ιταλικό κράτος αλλάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο, εξισώνει επίσης την υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει ένα τραυματισμένο ζώο με τη μεταφορά τραυματισμένου ανθρώπου, επιτρέπει τη χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και προβλέπει την άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.

Σε μία κίνηση που γίνεται θερμά δεκτή από τους ζωόφιλους και τις ενώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, το ιταλικό κράτος τροποποιεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο.

Εξισώνεται επίσης η υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει ένα τραυματισμένο ζώο με τη μεταφορά τραυματισμένου ανθρώπου, επιτρέπεται η χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και προβλέπεται η άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.

Σχετικό διάταγμα του ιταλικού υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενσωματώνοντας τις σχετικές προβλέψεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως αναφέρουν σε σχετικά τους δημοσιεύματα οι εφημερίδες La Stampa και Il Messaggero.

«Ο νόμος έλαβε γνώση της μεταβολής του αισθήματος κοινού με το καθήκον να παρέχει βοήθεια στα ζώα» σημειώνουν ζωοφιλικές ενώσεις. Με ενθουσιασμό υποδέχονται την είδηση οι Ιταλοί, με τους αναγνώστες των εφημερίδων να γράφουν «επιτέλους!» και να κάνουν λόγο στα σχόλιά τους για ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr