Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δακρυσμένος μετά την τραγωδία στο Κονέκτικατ εμφανίστηκε ο Ομπάμα

Δακρυσμένος μετά την τραγωδία στο Κονέκτικατ εμφανίστηκε ο Ομπάμα

Για μια ανείπωτη τραγωδία που νιώθει κάθε γονιός στην Αμερική, όπως και ο ίδιος, μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομη παρέμβασή του για το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ, δακρύζοντας μπροστά στους δημοσιογράφους. Σαν χώρα, όπως πρόσθεσε, έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς. Πρέπει τώρα, συνέχισε, να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγωντας την συζήτηση για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, αυτό της οπλοκατοχής, που συνδέεται με ισχυρά συμφέροντα.

Για την ανείπωτη οδύνη που νιώθει κάθε γονιός στην Αμερική, όπως και ο ίδιος, μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομη παρέμβασή του για το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ, δακρύζοντας μπροστά στους δημοσιογράφους.

Σαν χώρα, όπως πρόσθεσε, έχουμε ζήσει πάρα πολλά περιστατικά με πυροβολισμούς. «Κάθε φορά αντιδρώ όχι σαν πρόεδρος αλλά, όπως κάθε άλλος: σαν πατέρας», τόνισε.

«Είτε πρόκειται για το δημοτικό στο Νιουτάουν, είτε για το σινεμά στο Ορόρα [του Κολοράντο], είτε για μια γειτονιά στο Σικάγο, αυτές οι γειτονιές είναι οι γειτονιές μας και αυτά τα παιδιά είναι παιδιά μας».

Πρέπει τώρα, συνέχισε, να αναλάβουμε ουσιώδη δράση, ανοίγωντας την συζήτηση για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, αυτό της οπλοκατοχής, που συνδέεται με ισχυρά συμφέροντα.

Τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν πέντε με δέκα ετών, τόνισε, «οι καρδιές μας έχουν τσακιστεί» από αυτό το γεγονός. «Είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους και τους δασκάλους τους, άνδρες και γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να εκπληρώσουν τα παιδιά τα όνειρά τους».

Όπως ζήτησε, οι σημαίες σε δημόσια κτίρια στις ΗΠΑ θα κυματίζουν ως την Τρίτη μεσίστιες σε ένδειξη τιμής για τα θύματα της τραγωδίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024