Στον «αέρα» 61.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικούς σταθμούς
Περίπου 61.000 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ, μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών σχολείων. Δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, αναμένεται να δημιουργηθεί αναταραχή σε χιλιάδες οικογένειες, που θα δουν τον προγραμματισμό τους να τινάζεται στον αέρα.
Περίπου 61.000 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, καθώς το Ζ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε την ακύρωση της σύμβασης για χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη μετά από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών σταθμών κατά της νέας ρύθμισης που έκανε το υπουργείο Εργασίας στο πρόγραμμα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι οι συνεχείς τροποποιήσεις οδήγησαν σε σαφή αλλαγή των όρων του προγράμματος, κάτι που κρίθηκε αντίθετο με τις αρχές της χρηστής διοίκησης.
Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και δεδομένου ότι οι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας των παιδιών τους, είτε να πάρουν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς.
Πάντως, η γγ Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Άννα Δαλλαπόρτα διαβεβαιώνει ότι «η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη -θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά».
Ακόμη, επισημαίνει ότι «οι οριζόντιες μειώσεις που επιβλήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες σε μία εποχή τρομακτικής δημοσιονομικής κρίσης […] έγιναν μετά από διαβούλευση του υπουργού Εργασίας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων κατά την οποία εξασφαλίσθηκε η συναίνεσή τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442