Εθνικός Γαζώρου και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο αγώνα για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Β’ εθνικής προηγήθηκε με τον Αλεξάντροβιτς (47′), αλλά η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Μαρκόφσκι (69′) και πλέον έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στους «16» στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της στα Πηγάδια στις 23/12.

Ο Εθνικός Γαζώρου ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πίεσε για το γκολ χωρίς όμως να το καταφέρει. Με την έναρξη όμως του δευτέρου ημιχρόνου ο Αλέξαντρόβιτς (47’) με πλάσε έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Ξάνθη έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ οι παίκτες του Εθνικού συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες. Στο 69΄ όμως ο Μαρκόφσκι με κεφάλια ισοφάρισε για τους Ακρίτες και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς στα «Πηγάδια».

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Aλεξάντροβιτς – Τριάδης, Μπέρτος, Νάκας

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Γαλακτερός, Μερεσιώτης, Κουκόλης, Κατσαβάκης, Σαββίδης, Αλεξάντροβιτς, Ναλμπάντης, Κρυστάλλης (81′ Γκόγκας), Κωνσταντινίδης (51′ Μπεκιάρης), Μαχαιρούδης (59′ Χαριπίδης).

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Καζούμμπα, Βασιλακάκης, Φλίσκας (56′ Ντάνι), Νάκας, Πλατέλλας (83′ Ράνος), Τριάδης (57′ Μαρίν), Μαρκόφσκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ