Μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο διασχίζει τον δρόμο ένας στους τρεις πεζούς
Σχεδόν ένα στους τρεις πεζούς, διασχίζει κάποια διασταύρωση ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, δείχνει αμερικανική μελέτη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.
Τα άτομα που έγραφαν μηνύματα είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να αγνοούν τους σηματοδότες ή να ελέγχουν τον δρόμο πριν τον διασχίσουν. Επίσης χρειάζονταν σχεδόν δύο επιπλέον δευτερόλεπτα για να ελέγξουν την διασταύρωση.
Όσοι άκουγαν μουσική μέσω κινητού τηλεφώνου χρειάζονταν λιγότερο χρόνο για να διασχίσουν τον δρόμο, αλλά ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν ελέγξει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας πριν περάσουν απέναντι.
Ο Δρ Κέβιν Κλίντον από τη Βασιλική Εταιρεία Πρόληψης Ατυχημάτων της Μ.Βρετανίας σχολιάζει ότι «το να ελέγχεις σωστά τον δρόμο όταν περπατάς είναι εξίσου σημαντικό με το να οδηγείς προσεκτικά, άρα δεν πρέπει η προσοχή μας να διασπάται από κινητά τηλέφωνα, μουσική ή συνομιλίες με άλλα άτομα. Η χρήση όλων των αισθήσεων όταν βρισκόμαστε καθ’ οδόν είναι σημαντική και η χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να την διασπά».
health.in.gr
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου
- Υποχρεωτικά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω καύσωνα – Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
- Αργεντινή: Επιστροφή στο Μπουένος Άιρες χωρίς τον Μέσι κι ακόμη εννέα ποδοσφαιριστές
- Kι όμως η Gen Z αποταμιεύει… αλλά για διακοπές
- Nέα απόφαση της ΑΑΔΕ για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού – Τι ισχύει για τις επενδύσεις άνω των 500.000€
- Γιατρός διέφευγε επί 20 χρόνια της σύλληψης για βιασμό – Εργαζόταν ως στέλεχος εταιρείας με ψεύτικη ταυτότητα


