Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την απόφαση του Eurogroup ο υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) υπουργείου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέροντας ότι «τελικά ο Γκοντό ήρθε» και ότι επαναλαμβάνεται «το ίδιο έργο κάθε φορά, όχι ως μια νέα φάρσα, αλλά ως μια μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή».

«Για τις επόμενες λίγες μέρες θα ακούσουμε δεκάδες προτάσεις με παραλλαγές, πάντα στον ίδιο το σκοπό: «H Ελλάδα αξιόπιστη ξανά… περισσότερη δουλειά… ηττήθηκε το λόμπι της δραχμής… να σηκώσουμε τα μανίκια… νέα σελίδα… περισσότερη δουλειά», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Μόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι το χρέος είναι πια βιώσιμο, ότι τα μέτρα πέρασαν. Τα νέα μέτρα θα εισάγονται αυτόματα με την κάθε ‘αστοχία’ του προγράμματος», «οι νέες δόσεις πάλι θα είναι απαραίτητες για να ‘μην πεθάνουμε από ασφυξία’» και ότι «πάλι θα δοθούν την τελευταία στιγμή για να μη ‘χαλαρώσουμε’» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Το ίδιο έργο κάθε φορά. Κάθε φορά όχι ως μια νέα φάρσα, αλλά ως μια μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή» και υπογράμμισε πως «η πολιτική αυτή οδηγεί σε μια διογκούμενη ‘μαύρη τρύπα’ μέσα στην οποία χάνονται όσα χρήματα παίρνουμε με τη μορφή των δόσεων».

«Μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα ξαναφύγει ο Γκοντό, και πάλι θα τον περιμένουμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος.

«Οι σημερινές διθυραμβικές δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνουν όχι μόνο την απόλυτη ψυχική και πολιτική απόσταση που έχει από μία ολόκληρη Κοινωνία που χειμάζεται και από τις ελληνικές οικογένειες που υποφέρουν μέσα στην οικονομική υστέρηση, αλλά και τη μανία ψεύδους που τον διακρίνει προκειμένου να συντηρήσει στη ζωή τη μνημονιακή συγκυβέρνηση των προθύμων και κυρίως, να κρύψει από το λαό την αλήθεια για το που πάνε στην πραγματικότητα τα λεφτά» σχοπλίασε ο Ι.Μοίρας από τους Ανεξάτητους Έλληνες.

«Με τα δισεκατομμύρια που κραδαίνει ως λάφυρο η κυβέρνηση, θα ωφεληθούν δανειστές και κερδοσκόποι, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπρομηθευτές και μεγαλοεργολάβοι, αλλά δεν θα πάρει ούτε μία ανάσα ανακούφισης ο οικογενειάρχης, ο άνεργος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπιχειρηματίας και επαγγελματίας, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να δεχθούν όπου να ‘ναι από τους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Κουβέλη τη χαριστική βολή με έναν πρωτοφανούς αγριότητας φορονόμο» πρόσθεσε ο κ. Μοίρας.

«Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, αποτελούν μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού. Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι σε όφελος του κεφαλαίου, στη στήριξη του οποίου κατευθύνονται και τα χρήματα της δόσης και όχι του λαού», επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει με τεράστιες θυσίες τα χρέη, τα ελλείμματα και τα δάνεια που δεν δημιούργησε αυτός, την ίδια στιγμή που στο Eurogroup ανήγγειλαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα», προσθέτει το ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο