Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λόγους δημοσίου συμφέροντος θα επικαλεστεί το Δημόσιο για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ

Λόγους δημοσίου συμφέροντος θα επικαλεστεί το Δημόσιο για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα ζητήσει να συνεχιστεί η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,

Το Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα ζητήσει να συνεχιστεί η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο ζητάει την αναστολή της επίμαχης πρωτόδικης απόφασης μέχρι οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της προηγούμενης αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αίτηση αναστολής, το Δημόσιο υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Και αυτό γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να εισπραχθεί μέσω άλλων πηγών το υπόλοιπο του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.

Αυτή η αδυναμία είσπραξης, ισχυρίζεται το Δημόσιο, θα είχε ως συνέπεια να υπάρξει απώλεια δημόσιων εσόδων άνω του 1 δισ. ευρώ, έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς και αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Η ημερομηνία συζήτησης στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του Δημοσίου κατά της ίδιας πρωτόδικης απόφασης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024