Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «αλλεργία» του Γιάννη Αλαφούζου στους πρίγκιπες και ο καλύτερος ΠΑΟ

Η «αλλεργία» του Γιάννη Αλαφούζου στους πρίγκιπες και ο καλύτερος ΠΑΟ

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο  Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία επανέλαβε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να στηρίξει μόνος του τον σύλλογο. Παράλληλα ανφέρθηκε στην πρόταση Φειζάλ με ειρωνικό ύφος «έχω αλλεργία στους πρίγκιπες» και τόνισε ότι την Πέμπτη (13/12) το πρωί θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των μετόχων για το συγκεκριμένο θέμα. Δήλωσε οτι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος από τον ΠΑΟ, ενώ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι δεν τον συμπαθεί!

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία επανέλαβε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να στηρίξει μόνος του τον σύλλογο. Παράλληλα ανφέρθηκε στην πρόταση Φειζάλ με ειρωνικό ύφος «έχω αλλεργία στους πρίγκιπες» και τόνισε ότι την Πέμπτη (13/12) το πρωί θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση των μετόχων για το συγκεκριμένο θέμα. Δήλωσε οτι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερος από τον ΠΑΟ, ενώ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι δεν τον συμπαθεί!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνετευξή του στο Sentra 103,3:

Για το λόγο που δίνει τη συνέντευξη την ίδια ώρα και μέρα με τον Φεϊζάλ:
«Μιλάμε εδώ και 2-3 εβδομάδες για τη συνέντευξη. Καταλήξαμε να μη γίνει την εβδομάδα πριν το ντέρμπι, το είπαμε για σήμερα και το κάναμε. Οι ενέργειες των άλλων ανθρώπων δε με αφορούν».

Για το εξώδικο του Φεϊζάλ: «Πήραμε ένα γράμμα, όχι εξώδικο και δεν είχε επιταγή μέσα. Οχι ότι θα είχε σημασία αν είχε. Επιταγή μπορεί να εκδώσει ο καθένας. Δε θα μας έλεγε τίποτα. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να μπούμε σε διάλογο και να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό όπως συνέβη στο παρελθόν με τέτοιες γελοιότητες. Από την άλλη πλευρά δε θα αποκλείσουμε να δούμε και να δεχθούμε μια σοβαρή πρόταση. Και σε αυτό είμαστε όλοι οι μέτοχοι μαζί.

Δεν κάνουμε καμία εκτίμηση. Αύριο το πρωί θα κάνουμε κοινή ανακοίνωση όλοι οι μέτοχοι. Το τελευταίο που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε συζήτηση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει, αν πετάει ή δεν πετάει ο γάιδαρος. Φυσικά μιλάμε για τεράστια επένδυση, 170 εκατ. Δεν θέλουμε να χαθεί. Ομως 170 εκατ. μιλάμε σοβαρά; Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα πράγματα».

Η πριγκιπική ιδέα μου προκαλεί αλλεργία. Δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε στην Ελλάδα για πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Οταν γίνονται μεγάλες συναλλαγές, έρχεται μια μεγάλη τράπεζα, όπως πχ. της Ελλάδας, ή η Citibank. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία κυνηγιού μαγισσών. Να σταματήσουν οι δημόσιες συζητήσεις. Προκαταβολικά να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ για να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι δεν είναι σωστό.

Πώς μπορεί να μπει τελεία σε όλο αυτό το ζήτημα: «Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον κ. Τσάκα. Οταν σοβαρευτούν και κάνουνε μια πρόταση με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα ασχοληθούμε σοβαρά».

Μιλάμε γι’ αυτό το θέμα περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει. Είναι η 3η-4η φορά που μιλάμε γι’αυτό το θέμα. Οι προηγούμενες ήταν φούσκες. Το να έρχεται 4ος πρίγκιπας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Δεν αποκλείουμε, αλλά είπαμε τον τρόπο. Έρχεται ένας σοβαρός φορέας και βεβαιώνει τη σοβαρότητα του πελάτη.

Αν ήθελα εγώ να αγοράσω μια ιταλική ομάδα, θα προσέγγιζα μια σοβαρή πρόταση ή έναν φορέα όπως η Deloitte και θα τους έλεγα ότι αυτή είναι η πρότασή μου. Αυτή μετά θα προσέγγιζε τον αντίστοιχο ιταλικό φορέα και θα συζητούσε. Ετσι γίνεται, όχι με συνεντεύξεις ή με αστείες επιταγές που κατατίθενται σε έναν μικρό συμβολαιογράφο. Αν έρθει ένας σοβαρός επενδυτής, σαφώς και είναι ευπρόσδεκτος».

Είχε επικοινωνήσει η Deloitte με τον αδερφό του, ποτέ δεν εμφανίστηκε ο πρίγκιπας, ποτέ δεν είχαμε στοιχεία. Και πέρυσι είχε πάει ο κ. Μακρόπουλος στην πρεσβεία της Σ. Αραβίας τότε που είχε επισκεφτεί – και καλά – πρίγκιπας την Ελλάδα και του είπαν ότι δεν υπάρχει πρίγκιπας που να κάνει επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το τι θα πει σήμερα έχει ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον. Δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα του παρελθόντος και το ύφος και την ποιότητα της πρότασης που μας έχει γίνει. Και δεν καλύπτει το σύνολο των μετόχων, έχουμε μιλήσει με κ.κ. Βγένοπουλο, Πατέρα, Πολέμη και τον Ερασιτέχνη».

Για το ξεκίνημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και την κατάληξη: «Ηταν λάθος οι εκτιμήσεις μας για τον αριθμό των Παναθηναϊκών που θα ενδιαφέρονταν να γίνουν μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και λάθος στην εκτίμηση του ποσού που θα ήθελαν να εισφέρουν. Δεν τα φανταστήκαμε, κάναμε δύο έρευνες, είδαμε ότι ο ΠΑΟ έχει 1,7 εκατ. οπαδούς στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 150.000 ήταν δεδομένο ότι συμμετέχουν και θέλουν να συμμετέχουν. Είναι σαφές ότι είτε δεν εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια, δεν επικοινωνήσαμε την ιδέα, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Ηταν και η συγκυρία των διπλών εκλογών. Μη ξεχνάτε ότι ξεκινήσαμε 2 Ιουλίου, μετά πήγαμε καλά μέχρι και την Μάριμπορ και μετά ήρθαν τα κακά αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι οι εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες».

Για το εάν απέτυχε η Συμμαχία όπως είπε ο Αντωνιάδης: «Ο κ. Αντωνιάδης είναι αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκές συμμαχίες. Θα ήταν ευτυχέστερος αν υπήρχε άλλο καθεστώς και είχε τις απολαβές που είχε από το προηγούμενο καθεστώς. Δεν τον έβαλα αντιπρόεδρο, εξελέγην και το δέχθηκα. Είναι ένας επαγγελματίας που έχει πληρωθεί αδρά. Και δεν ακυρώνω την προσφορά του. Εμείς είμαστε εθελοντές, δεν πληρωνόμαστε.

Δεν απέτυχε η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ηταν λάθος οι εκτιμήσεις. το 58% των μετοχών ανήκει στα μέλη της Συμμαχίας. Εγώ δεν έχω καμία μετοχή, είμαστε οι άνθρωποι που ελέγχουμε το 58%. Οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης λειτουργούν έτσι. Δεν έχει έρθει η ώρα κάποιος να κάνει αυτή την αρχή; Ποια ήταν η διαφορετική επιλογή που είχε ο Παναθηναϊκός;

Ομως μπορέσαμε και μαζέψαμε αρκετά λεφτά στην αρχή, πήραμε την άδεια για το πρωτάθλημα και την UEFA, φτιάξαμε αξιοπρεπή ομάδα που μπήκε στο UEFA, πήραμε τα έσοδα, κάανμε δημοκρατικές εκλογές. Τώρα έχουμε το 58%, ενώ πήραμε από τον κ. Βαρδινογιάννη περίπου το 55%. Αυξήθηκε το ποσοστό γιατί σε μία αύξηση ΜΚ 6 εκατ. τα μόνα λεφτά που μπήκαν ήταν της συμμαχίας, του κ. Γενόπουλου που κράτησε το 10% και του κ. Πολέμη, που αύξησε λίγο το ποσοστό του. Εδώ δεν έβαλε κανένας λεφτά και που θα μπορούσαν να βάλουν».

Για το αν πιστεύουν στο εγχείρημα: «Υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν και πολλοί που δεν το πιστεύουν. Υπάρχει σαφής διάκριση από ανθρώπους που ιστορικά, από πλευράς διοίκησης, είναι επαγγελματίες και από αυτούς που προσφέρουν και δεν παίρνουν. Και δεν ακυρώνω την πολύ μεγάλη προσφορά των κ.κ. Δομάζου και Αντωνιάδη.

Για το μειωμένο ποσό της αύξησης (από 15 σε 6): το 15 εκατ. ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους ιδίων κεφαλαίων. Οταν είδαμε ότι η πρώτη αύξηση που ακυρώθηκε, επειδή υπήρχε τυπικό ελάττωμα για το φυλλάδιο ώστε να συμμετέχουν οι μικρομέτοχοι, δεν υπήρξε καμία είσοδος χρημάτων. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης, ο κ. Βγενόπουλος, έβαλαν τα λεφτά τον Μάιο. Είναι αστείο να υπήρχε αύξηση 15 εκατ. να μην μπουν λεφτά, να μην είχαμε άδειες… Μπορούσαν να έρθουν όλοι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βάλουν λεφτά.

Αν δεν βάλουν λεφτά, ποιος θα πάρει το βάρος της πτώχευσης; Τι να κάνω; Να φύγω; Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να στηρίξω οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Ο,τι μπορώ κάνω. Είναι προκλητικό να μου λέτε ότι δεν εξαντλούμε οποιαδήποτε πρόταση επενδυτή. Είναι άλλο να λέμε ότι εξαντλούμε την πρόταση επενδυτή και άλλο ότι μιλάμε για άνθρωπο που διασύρει για 1,5 χρόνο τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τα κίνητρα, όλοι γνωρίζουμε τις σκοτεινές υποψίες που υπάρχουν. Εχουμε μια ιστορία, η προηγούμενη διοίκηση ίσως εξετέθη που μπήκε σε διαδικασία να μιλήσουν με άτομα χαμηλότατου επιπέδου. Αυτή η καραμέλα ότι υπάρχουν λεφτά για τον Παναθηναϊκό είναι αστείο. Δεν υπάρχουν λεφτά.

Για την εμπλοκή του Τίτου Βασιλόπουλου: Ο κ. Τίτος Βασιλόπουλος είναι από τους πιο πιστούς Παναθηναϊκούς. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Δεν έχει εκφράσει πρόθεση εμπλοκής στον Παναθηναϊκό. Εχω μιλήσει πολλές φορές μαζί του. Τοπ μοντέλο της πολυμετοχικής σύνθεσης είναι τέτοιο ώστε να μην μπορεί αν εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από 1-2-3 ή 4 εκκεντρικούς πλούσιους. Είναι εκκεντρικό να βάζεις εκατομμύρια. Η έννοια της επένδυσης έχει την έννοια του κέρδους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Κόκκαλης έβγαλε λεφτά. Κάποιοι βγάζουν είτε με έμμεσους, είτε με ανορθόδοξους τρόπους. Ο κ. Κόκκαλης έβγαλε έμμεσα υποθέτω με δημόσια έργα. Η δύναμη που απέκτησε μέσω Ολυμπιακού τον βοήθησε να πάρει δημόσια έργα, τηλέφωνα, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ.

Αρα μία κατηγορία μπορεί να είναι ένας επενδυτής ή πολυμετοχικές καταστάσεις όπως η Σάλκε, όπου ο οπαδός δίνει. Εμείς δεν παίρνουμε. Παίρνουμε την ικανοποίηση ότι βοηθάμε την ομάδα που αγαπάμε. Και ελπίζουμε ότι στο μέλλον, μακροπρόθεσμα, μπορεί να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα της προσφοράς.

Μέχρι στιγμής είχαμε μια μεγάλη αποτυχία ή αν θέλετε πέσαμε πολύ έξω στον αριθμό των μελών και στα χρήματα. Έχουμε 8.500 μέλη και περίπου 2,5 εκατ. Απο την άλλη πλευρά έχουμε ανθρώπους που βοήθησαν στην επιβίωση της ομάδας, που τη βοήθησαν να έχει μια αξιοπρεπή ομάδα και να παίζει στην Ευρώπη. Αν όλοι δεν σκεφτούν την ομάδα, δεν υπάρχει μέλλον, εκτός αν υπάρξει ένας εκκεντρικός πλούσιος για να βοηθήσει».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ δεν χρωστάει 27-28 εκατ άμεσα, διαχειρίζεται τα χρέη της, πληρώνει έναντι χρήματα, κάνουμε περικοπές στο κόστος χωρίς να επηρεάζει την απόδοση. Το κόστος, με φόρους, του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι 18 εκατ. Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος ουσιαστικά δεν έχει παίξει και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2 εκατ. Δεν παίζει επειδή είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος μέχρι δεκάρας μέχρι σήμερα και έχει διασφαλίσει με επιταγές τα χρήματά του, αυτό έγινε όταν έγινε η προσαρμογή από τα 2 εκατ. στο 1,6. Εχω μιλήσει μαζί του. Το τι έχω συζητήσει με το ιατρικό επιτελείο είναι θέματα που δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως. Δυσαρέσκεια οικονομικά δεν έχει. Δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Ο κ. Γόντικας είχε εισηγηθεί το καλοκαίρι ότι τον θεωρούσε πολύ βασικό στέλεχος και γι’ αυτό μιλήσαμε μαζί του και του διασφαλίσαμε τα πάντα. Ομως δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, γιατί μπαίνουμε και σε ιατρικά θέματα και σε άλλα, που δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω».

Για μη εκλογή Παναγόπουλου στις εκλογές της Συμμαχίας και το δικό του 60%: Το 60% σε εκλογές είναι μεγάλο ποσοστό, εκτός αν πάμε σε περιόδους Παπαδόπουλου ή Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκλεγμένο ΔΣ στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, είναι 9 μέλη που παίρνουν τις αποφάσεις κα ορίζουν το μέλλον. Οχι, δεν περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό. Δεν έκανα προεκλογικό αγώνα. Αν οι οπαδοί μας δεν με εξέλεγαν, από τη μία θα απογοητευόμουν γιατί δε θα αναγνωρίζονταν η προσπάθεια μου, αλλά από την άλλη θα ένιωθα μεγάλη ανακούφιση. Εχουμε άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία, εγώ αρκούμαι με το 60%. Η δημοκρατία που είναι το καλύτερο πολίτευμα δεν είναι τέλεια. Ενα από τα ελαττώματα είναι ότι η δημοκρατία επιβάλλει τη θέληση της πλειοψηφίας και δε δέχεται όλες τις απόψεις της μειοψηφίας.

Για το πώς θα σωθεί η ΠΑΕ όταν δεν μπαίνουν χρήματα με τα χρέη των 28 εκατ: «Στο τέλος της χρήσης νομίζω θα είναι μικρότερο. Σήμερα ο Παναθηναϊκός βγαίνει, τα έσοδα υπερκαλύπτουν τις φετινές ανάγκες του Παναθηναϊκού ως το τέλος της σεζόν. από την αρχή ως το τέλος της σεζόν, θα βγάλουμε 25 εκατ, 27 με την αύξηση και τα έξοδα θα είναι 124. Το λέω ενδεικτικά. Αρα το άνοιγμα θα γίνει από 28, 25. Υπάρχει τρόπος να μετακυλήσουμε το χρέος. Είναι δύσκολο. Δε συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν θέλει και δεν μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχουν κάποιοι που μπορεί αν βάλουν 10 ευρώ ή 2 ευρώ, αν έχουν χάσει τη δουλειά τους και άλλοι που δεν έχει αλλάξει το οικονομικό τους υπόβαθρο και μπορούν να βάλουν 100 ευρώ. Γενικά στο ποδόσφαιρο ο κόσμος, στην Ευρώπη, δίνει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι έπρεπε».

Για τα χρέη: «Οσο για τις προηγούμενες διοικήσεις, αυτές δεν είναι οι μέτοχοι. Οπως κάποιοι έβαλαν πολλά χρήματα, ναι, δημιούργησαν και χρέη. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, μην ανοίξουμε συζήτηση αν έπρεπε να πάρουμε τον Σισέ, αν έπρεπε να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα κλπ. Οταν κάποιοι επιχειρηματίες βάζουν-επενδύουν 66 εκατ. – κάποιοι επένδυση, κάποιοι εκκεντρικοί – και υπήρχαν και πολλά έσοδα (26 τη μία, 30 εκατ. την άλλη) είχαν ένα σχέδιο και ελπίδα που δεν τους βγήκε. Δε σημαίνει ότι θα βάλουν άλλα 30. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Ισως άλλαξε η οικονομική τους κατάσταση. Με εξαίρεση τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Πολέμη, δεν υπάρχει άλλη επένδυση. Θα ήμουν ευτυχής αν προσέφεραν κάποια χρήματα. Ομως πρέπει να γυρίσουμε τη σελίδα εσωστρέφειας και να ενωθούμε για να επιβιώσουμε».

Για τη στήριξη σε Φερέιρα και αν ήταν παράλογη με βάση την εικόνα επί Ρότσα: «Ο κ. Ρότσα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα και είμαι ευτυχής που δείχνει στην πράξη ότι έχει πολύ σημαντικές ικανότητες και γύρισε την ομάδα και είδε μια εξαιρετική ομάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οχι, δεν είναι προσωρινός. Μακάρι να προχωρήσουμε μαζί του. Ομως να μην παραγνωρίσουμε ότι το μοντέλο που ακολουθούμε, με χαμηλό κόστος και νέους παίκτες το εισήγαγε και το πίστευε ο κ. Φερέιρα. Επίσης, η φυσική κατάσταση της ομάδας ήταν εξαιρετική.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάθαιναν κράμπες στο τέλος και έπεφταν κάτω, όχι οι δικοί μας που έτρεχαν ως το τέλος. Με κ. Φερέιρα περάσαμε Μάδεργουελ που το σκωτσέζικο δεν είναι χειρότερο από της Σλοβενίας, ενώ και το 2ο ημίχρονο στη Μάλαγα ήταν πολύ καλό. Από εκεί και πέρα κάτι έγινε. Η ομάδα δεν απέτυχε από την αρχή. Ξεκίνησε με καλή εμφάνιση. Κάτι χάθηκε. Χάθηκε η μαγεία της έμπνευσης ενός προπονητή στους παίκτες; Δεν ξέρω. Οι παίκτες δεδομένα τον σέβονταν ως το τέλος. Ολοι είχαμε απογοητευτεί πολύ από την απόδοση.

Ο κ. Φερέιρα είχε σταθεί στον ΠΑΟ, μαζί με τον κ. Γόντικα ήταν βασικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο στον ΠΑΟ και οφείλουμε σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει να εξαντλούμαι κάθε περιθώριο να τους δοθεί η πιθανότητα να αλλάξουν πριν φύγουν. Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στο χρονικό διάστημα που του έδωσα. Ομως είχαμε σημαντικές αναλαμπές, όπως εδώ με Τότεναμ και Λάτσιο.

Επίσης είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Ο Χαμπίμπ Σο ήταν βασική μονάδα στο σχεδιασμό του Φερέιρα, γιατί έλειπε ο Σιμάο. Οταν τον πήραμε η άποψη των ανθρώπων που τον βρήκαν ήταν ότι είναι καλύτερος από τον Σιμάο. Στον Ρότσα βγάζω το καπέλο, είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με άνθρωπο με την ικανότητα και την Παναθηναϊκότητα του κ. Ρότσα.

Ο Χαμπίμπ Σο έπαθε δύο απανωτές υποτροπές επειδή είναι ασυγκράτητος παίκτης και μέχρι να καταλάβουμε ότι έπρεπε να του πούμε πριν από δύο μήνες σταμάτα να παίζεις μπάλα για να μην πάθεις υποτροπή, το παθε. Οταν ήρθε ο Σο, συμμετείχε στην -προετοιμασία και μετά έπαθε θλάση.

Θα ενισχύσουμε τον κ. Ρότσα με κάθε τρόπο. Θα υπάρξουν οπωσδήποτε σημαντικές λύσεις και μειώσεις συμβολαίων. Αυτά θα ανακοινωθούν αφού γίνουν, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό από πριν». Με τον κ. Ρότσα μιλάω συνέχεια. Μέχρι την Κυριακή μιλάγαμε περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεχών αγώνων που είχαμε, ήταν θέμα επιβίωσης και όχι ανάπτυξης. Τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος. Ανησυχώ για τα οικονομικά, δίνουμε σκληρή μάχη και περιμένω την βοήθεια του κόσμου»

Για τα μεταγραφικά: «Θέλουμε τουλάχιστον δύο παίκτες. Δεν θέλω να πω κάτι. Ο Φάνης Γκέκας είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, έχει αφήσει εποχή και συνεχίσει να αφήνει εποχή στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Είναι ένας από τους ανθρώπους που σαφώς είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε όμως μια προχωρημένη συζήτηση. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα».

Για τον Λέτο: « Προσέφερε πολλά, οι καθαρές αποδοχές είναι 1,2 εκατ. άρα πάμε στα 2 εκατ. Ηδη πληρώνουμε 1 χρόνο χωρίς να αγωνίζεται, δε θα αγωνιστεί και φέτος. Πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνει δραστική μείωση και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει αν υπάρξει λύση. Το καλοκαίρι του έγινε πρόταση για επέκταση με μικρή μείωση και δεν τη δέχθηκε. Και ο μάνατζέρ ου είχε υπέρογκες απαιτήσεις για τον εαυτό του. Θα αρχίσει κάποια μικρή προπόνηση, θα είναι κάπως έτοιμος το φθινόπωρο αλλά θα χρειαστεί χρόνος να μπει. Είναι σημαντικό να προσεχθεί η υγεία του. Και να μην μπει 100%, θα μπει με 80%, όμως από τον Παναθηναϊκό θα προσφέρει του χρόνου για 6 μήνες και μετά φεύγει ως ελεύθερος χωρίς να έχουμε απόδοση εμείς. Και ενώ είχαμε τα δικαιώματά του, τραυματίστηκε και δεν μπορέσαμε να τον πουλήσουμε.

Για τον Καραγκούνη: «Του είπαμε όταν αποφάσιζε να κλείσει την καριέρα του, μπορεί να έρθει και να την κλείσει στον Παναθηναϊκό. Αν το αποφασίσει και θέλει να κλείσει την καριέρα του σε μας παίζοντας για 6 μήνες , ευπρόσδεκτος».

Για τις φήμες σχετικά με τον Καρνέζη: «Δεν έχουμε καμία πρόταση για Καρνέζη. Όχι, είναι φήμες. Δεν έχουμε καμία πρόταση. Ομάδα είμαστε, παίκτες έχουμε πολλούς. Κάποιους παίκτες η ομάδα θα τους πουλήσει. το ότι ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε και ο ίδιος να παίξει σε σοβαρότερο πρωτάθλημα από το ελληνικό – και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση αυτή – είναι δεδομένο. Είναι όνειρο για έναν παίκτη να παίξει στο εξωτερικό, καθώς τη διαιτησία την υφίστανται στο πετσί του. Αν βρεθεί κάτι και θέλει αν φύγει, οφείλουμε να το δεχθούμε. Δεν θέλουμε να τον πουλήσουμε»

Για τον Μαυρία:
«Ο κ. Μαυρίας είναι νέος και έχει πολλά χρόνια μπροστά του στον Παναθηναϊκό. Ο κ. Σαμαράς είναι υπεύθυνος των ακαδημιών και έχει λόγο συμβουλευτικό σε θέματα κάποιων συζητήσεων για παίκτες που θέλουμε να πάρουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024