
Εξετάζεται επαναγορά ομολόγων που έμειναν εκτός PSI για κάλυψη του στόχου για το χρέος
Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα του χρέους (PSI) τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters. Αυτό μελετάται προκειμένου να καλύψει την μικρή απόκλιση από το στόχο για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους που ολοκληρώθηκε την Τρίτη και στο οποίο προσφέρθηκαν ομόλογα 31,9 δισ. ευρώ θα μειώσει το ελληνικό χρέος κατά 9,5% τους ΑΕΠ έως το 2020, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να μειώσει το χρέος κατά 11% του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Η επιλογή αυτή μελετάται προκειμένου να καλύψει την μικρή απόκλιση από το στόχο για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, που παραμένει μετά το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.
Ειδικότερα, στο έγγραφο, με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ότι η επαναγορά χρέους ύψους 31,9 δισ. ευρώ θα μειώσει το χρέος της Ελλάδας κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες ως προς το ΑΕΠ έως το 2020.
Ο αρχικός στόχος ήταν η επαναγορά να μειώσει το χρέος κατά 11% του ΑΕΠ και σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, το χρέος να υποχωρήσει στο 124% του ΑΕΠ το 2020.
Η διαφορά του 1,4% του ΑΕΠ που προκύπτει από τις αρχικές εκτιμήσεις για την απόδοση της επαναγοράς, θα μπορούσε να καλυφθεί από την επαναγορά ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο PSI.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»
- Γιατί η Νταϊάνα έσκισε σκόπιμα το φόρεμά της στο Met Gala πριν από 30 χρόνια;
- Πετρέλαιο: Βουτιά της τιμής του αργού – Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι
- Κρίση αξιοπιστίας – «Αστήρικτες» οι μισές έρευνες κοινωνικών επιστημών
