
Εκταμιεύτηκαν τα 40 δισ. ευρώ της βοήθειας της ΕΕ για τις ισπανικές τράπεζες
Η Ισπανία έλαβε περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια για τις κρατικοποιημένες τράπεζές της, όπως είχε συμφωνηθεί σε πακέτο για τη διάσωση των τραπεζών της που είχε ζητήσει η χώρα νωρίτερα φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομίας.
Η Ισπανία έλαβε περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια για τις κρατικοποιημένες τράπεζές της, όπως είχε συμφωνηθεί σε πακέτο για τη διάσωση των τραπεζών της που είχε ζητήσει η χώρα νωρίτερα φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομίας.
«Τα κεφάλαια από τον ESM έχουν ληφθεί για τις τράπεζες της Πρώτης Ομάδας», διευκρίνισε η εκπρόσωπος στο Reuters, αναφερόμενη στις τράπεζες οι οποίες κρατικοποιήθηκαν και οι οποίες αναλογούν σε μόλις κάτω του ενός πέμπτου του εθνικού τραπεζικού συστήματος.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν τον Ιούνιο στη χορήγηση πίστωσης έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ισπανικές τράπεζες.
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος δήλωσε το Νοέμβριο ότι η Ισπανία θα αντλήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια της ΕΕ. Τα χρήματα αναμένεται να μεταβιβαστούν την Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αλιβέρι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του επιχειρηματία και πολύτεκνου πατέρα – Η μαρτυρία για το δεύτερο ταξί
- «Ο διάβολος φοράει Prada»: Ποια είναι η «αληθινή» Έμιλι της ταινίας
- Η Χάποελ «χρυσώνει» τον Οτούρου με συμβόλαιο 2.700.000 ευρώ!
- Αμπελόκηποι: Η καταγγελία που αποκάλυψε το γηροκομείο – κολαστήριο
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)



























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442