Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι επιλογή στο Eurogroup, λέει η ΕΚΤ
Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχτεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχτεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
«Έχει καταστεί σαφές. Δεν είναι στο τραπέζι (το κούρεμα). Όλα τα άλλα είναι απλά φημολογίες», ο κ. Κονστάνσιο όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αποδεχτούν απώλειες επί των δανείων τους προς την Ελλάδα.
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη αίτηση της Ισπανίας για πρόγραμμα βοήθειας, είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη και αναμένει να δει αν κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των υπουργών Οικονόμων της Ευρωζώνης για να συζητηθεί το ελληνικό θέμα και θα εξεταστούν εναλλακτικές για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Η Επιτροπή Διεύρυνσης του Σκανδαλίδη επιστρατεύει το «βαρύ πυροβολικό» – Η πρώτη εκδήλωση στην Αττική
- Τελικά τρώμε λάθος τους σπόρους chia και δεν το ξέρουμε;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες – Έως τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
- Εισφορά αλληλεγγύης: Έρχεται λίφτινγκ στο χαράτσι για 400.000 συνταξιούχους
- «Η Ωραία Ελένη ήταν και μισή πουλί, βγήκε από αυγό»: Ο Κίμελ απαντά στον Μασκ που ήθελε την ηρωίδα λευκή
- Θυμός: Οκτώ τρόποι για να τον κρατήσεις υπό έλεγχο



