Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ημερίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στην Αθήνα.

Ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 (09:30 – 13:30) στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Crowne Plaza» (Μιχαλακοπούλου 50, Ιλίσσια).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αττική σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Β’ Δημοτικού σε 800 ολοήμερα και 150 δυσπρόσιτα σχολεία όλης της Ελλάδας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των σχολείων της Αττικής και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών και Β’ Αθηνών και των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλων των ιδιωτών οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μέχρι στιγμής το Πρόγραμμα υλοποιείται σε περισσότερα από 500 σχολεία σε όλη την Επικράτεια.

Στόχος του προγράμματος είναι να οδηγηθεί ο μαθητής μέσα από την ενεργητική μάθηση σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής αλλά και της γενικής του υγείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την στοματική.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σαν μέρος του Προγράμματος προβλέπεται η φθορίωση των δοντιών όλων των παιδιών που θα συμμετάσχουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το φθόριο αναγνωρίζεται ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των δοντιών αλλά και την πρόληψη της τερηδόνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται:
1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας διάρκειας 8 εβδομάδων ενταγμένο στο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολικό έτος 2012-2013.

2. Επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και την επίλυση τυχόν αποριών τους, τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας και την ενημέρωση των γονέων τους καθώς και την φθορίωση των δοντιών τους.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν, στο τέλος της οποίας θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

health.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024