«Τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες πια. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για την Τρίτη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, αργά το βράδυ της Κυριακής εξερχόμενoς από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση εν όψει του κρίσιμου Eurogroup.

Όπως είπε ο υπουργός, ολοκληρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τον δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ σήμερα, Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η δεύτερη Πράξη, με την οποία ρυθμίζονται λεπτομέρειες με μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Εκεί, σύμφωνα με τον κ.Στουρνάρα, ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση περιμένει από το Eurogroup της Τρίτης να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το κόστος της επιμήκυνσης διευκρίνισε ότι «συμβάλλουμε κι εμείς στη συζήτηση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι στο Εurogroup θα κυλήσουν όλα ομαλά και θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Ο κ. Σαμαράς είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία και με τους
προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη εν όψει του
Eurogroup.

Οι πληροφορίες που έχει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι σημειώνεται προσωρινή ανακωχή μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, με το Ταμείο να υποχωρεί σχετικά με τις προτάσεις για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup.

Με βάσει την πληροφόρηση του Μεγάρου Μαξίμου, στη συνεδρίαση των
υπουργών Οικονομικών αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση
της δόσης, καθώς και δρομολόγηση των διαδικασιών για την επιπλέον
χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διετούς
επιμήκυνσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ