Την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της νέας τους βιομηχανικής μονάδας σε κινεζικό έδαφος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Chery κήρυξαν οι Janguar-Land Rover μετά την έγκριση που έλαβαν από τις κινεζικές αρχές.

Η κοινοπρακτική μονάδα που θα προκύψει θα ονομάζεται Chery Jaguar Land Rover Automotive Company και προϋποθέτει την από κοινού επένδυση 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Changsu, κοντά στη Σαγκάη και θα κατασκευάζει «γνωστά» μοντέλα των Jaguar-Land Rover που κυκλοφορούν στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και κάποια νέα, ειδικά προσαρμοσμένα για την τοπική αγορά.

Έτσι, στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2014, θα συμπεριληφθεί επίσης και κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Tην εξέλιξη νέων μοντέλων, ειδικά για την κινεζική αγορά, επιβεβαιώνουν οι διοικήσεις και των δύο πλευρών στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

«Πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά όσον αφορά τα κοινά μας σχέδια για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των εταιρειών μας για την παραγωγή μοντέλων για τους Κινέζους καταναλωτές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Δρ. Ralf Speth, επικεφαλής της της JLR και ο Yin Tongyao επικεφαλής της κινεζικής Chery.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι Jaguar–Land Rover έχουν σημειώσει αύξηση πωλήσεων στην κινεζική αγορά κατά 80%.

auto.in.gr