Αντιδράσεων συνέχεια για την απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει το Πολυτεχνείο
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει τον αγώνα της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και την ύπαρξη νεκρών από την εξέγερση του 1973. «Την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει κανείς. Το Πολυτεχνείο έχει νεκρούς και δεν τους διαπραγματευόμαστε» δηλώνει η αντιπρύτανης του ΕΜΠ, Τ.Μοροπούλου. «Δεν είναι συνομιλητής μας η Χρυσή Αυγή. Θα μας εξέπληττε αν έλεγε άλλα πράγματα απ' αυτά που λέει» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων την περίοδο της δικτατορίας Ν.Τριανταφύλλου.
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει τον αγώνα της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και την ύπαρξη νεκρών από την εξέγερση του 1973.
«Την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει κανείς. Το Πολυτεχνείο έχει νεκρούς και δεν τους διαπραγματευόμαστε» δηλώνει η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τ.Μοροπούλου, σχολιάζοντας τα προκλητικά φυλλάδια που μοίρασε η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα.
Κάλεσε μάλιστα τον λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει στον εορτασμό με ενότητα.
«Το Πολυτεχνείο βάλλεται από πολλές πλευρές, καθώς κάποιοι επιχειρούν να το ενοχοποιήσουν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων την περίοδο της δικτατορίας Νίκος Τριανταφύλλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των εκδηλώσεων του φετινού εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.
Ο ίδιος προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Για τη σημερινή κατάσταση της χώρας δεν φταίει ούτε το Πολυτεχνείο, αλλά ούτε και εκείνοι που συμμετείχαν στην εξέγερση. Όπως επίσης δεν φταίει το Πολυτεχνείο αν κάποιοι εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την εξέγερση».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε επίσης: «Δεν είναι συνομιλητής μας η Χρυσή Αυγή. Θα μας εξέπληττε αν έλεγε άλλα πράγματα απ’ αυτά που λέει».
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τονίζει με ανακοίνωσή του: «Οι ηρωικές εκείνες μάχες των αγωνιστών, μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο, έχουν καταγραφεί από τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης στις ιστορικές σελίδες των αγώνων του λαού μας για ψωμί, παιδεία κι ελευθερία και καμία μαύρη φασιστική πένα δεν μπορεί να τις διαγράψει. Αυτούς τους αγώνες τους διατηρεί ζωντανούς η ιστορική μνήμη του λαού μας. Ήταν μια πραγματική χρυσή αυγή για τη χώρα μας κι όχι ένα χοντροκομμένο φασιστικό και απεχθές μόρφωμα λογοκλοπής».
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» τονίζει: «Σήμερα που το χνότο του φασισμού φτάνει σε κάθε νοικοκυριό εκφοβίζοντας όσους αντιστέκονται, μαγαρίζοντας τις συνειδήσεις των ανθρώπων του μόχθου, το μήνυμα των νεκρών του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου