Νεκρός ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Αχμέντ αλ Τζαμπάρι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε η Χαμάς. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την είδηση, κατηγορώντας τον Αλ Τζαμπάρι για «τρομοκρατική δράση» εδώ και δεκαετίες. «Η εξόντωσή του αποτελεί μήνυμα στους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πάθουν κακό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών. Ανησυχίες για κλιμάκωση της βίας, καθώς η Χαμάς προειδοποίησε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».
Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Αχμέντ αλ Τζαμπάρι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε η Χαμάς.
Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν αυτό εξερράγη στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε και ο νούμερο δύο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την είδηση, κατηγορώντας τον Αλ Τζαμπάρι για «τρομοκρατική δράση» εδώ και δεκαετίες.
«Ο Τζαμπάρι ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και τη διοίκηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του Ισραήλ» ανέφερε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.
«Η εξόντωσή του αποτελεί μήνυμα στους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πάθουν κακό» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο θάνατος του Αλ Τζαμπάρι είναι ο πρώτος ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς εδώ και τέσσερα χρόνια, οπότε ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το BBC, ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους της Πόλης της Γάζας και εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της βίας.
Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε ότι η αεροπορική επιδρομή στη Γάζα «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».
Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, η δολοφονία του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δεν σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες: πρόκειται, είπε, για την έναρξη μιας «μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης» στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα από την παλαιστινιακή πλευρά, με εκτόξευση ρουκετών και έκανε λόγο για «παρατεταμένες μάχες» στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ESA: Η Μεσόγειος βάφτηκε… «κόκκινη» – Τα θαλάσσια κύματα «καύσωνα»
- Η βαθμολογία και οι αντίπαλοι της Εθνικής στο όμιλο που θα κρίνει την πρόκριση στο Παγκόσμιο
- «Όλη η δυστοπία των ΗΠΑ σε μια viral φωτογραφία» – Οι νεοναζί Patriot Front στο φακό του Reuters
- Οι 11άδες για το μεγάλο παιχνίδι της Βραζιλίας με τη Νορβηγία (pics)
- Πυρ και μανία ο Σπανούλης μετά το νέο ναυάγιο της Εθνική – Τα έβαλε με τους παίκτες (vid)
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Έφτασε μέχρι την Αττική και την Κόρινθο το τοξικό νέφος



