Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Νεκρός ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Αχμέντ αλ Τζαμπάρι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε η Χαμάς. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την είδηση, κατηγορώντας τον Αλ Τζαμπάρι για «τρομοκρατική δράση» εδώ και δεκαετίες. «Η εξόντωσή του αποτελεί μήνυμα στους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πάθουν κακό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών. Ανησυχίες για κλιμάκωση της βίας, καθώς η Χαμάς προειδοποίησε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».

Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Αχμέντ αλ Τζαμπάρι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε η Χαμάς.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν αυτό εξερράγη στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε και ο νούμερο δύο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την είδηση, κατηγορώντας τον Αλ Τζαμπάρι για «τρομοκρατική δράση» εδώ και δεκαετίες.

«Ο Τζαμπάρι ήταν υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και τη διοίκηση στρατιωτικών επιχειρήσεων και επιθέσεων κατά του Ισραήλ» ανέφερε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

«Η εξόντωσή του αποτελεί μήνυμα στους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα πάθουν κακό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο θάνατος του Αλ Τζαμπάρι είναι ο πρώτος ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς εδώ και τέσσερα χρόνια, οπότε ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το BBC, ακούγονται πυροβολισμοί στους δρόμους της Πόλης της Γάζας και εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει κλιμάκωση της βίας.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε ότι η αεροπορική επιδρομή στη Γάζα «άνοιξε τις πύλες της κολάσεως».

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, η δολοφονία του επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δεν σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες: πρόκειται, είπε, για την έναρξη μιας «μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης» στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν αντίποινα από την παλαιστινιακή πλευρά, με εκτόξευση ρουκετών και έκανε λόγο για «παρατεταμένες μάχες» στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024