Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους»

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πάντως, τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούνται κανονικά.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έγινε το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων πολιτών βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε, εκτάκτως, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης Στ.Αρναουτάκη, ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να πάρουν μέρος σε αυτές.

Συγκέντρωση και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στην κινητοποίηση, την οποία είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συμμετείχαν και φοιτητές. Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Νωρίτερα το πρωί, εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης συμμετείχαν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας