Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η τρόικα τηρεί σκληρή στάση στην Κύπρο

Με τις εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου να είναι συγκεχυμένες αφού ούτε στη Λευκωσία ούτε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών κ. Β. Σιαρλή για αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα πράγματα περνούν από σήμερα Τετάρτη στο επόμενο στάδιο που θα κρίνει και τις εξελίξεις. Κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν ότι η τρόικα τηρεί σκληρή στάση και δεν αφήνουν να διαφανούν οι πιθανές μετακινήσεις από υφιστάμενες θέσεις όπως η ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, η ΑΤΑ, οι τελικές φορολογίες κ.ά.

Με τις εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου να είναι συγκεχυμένες αφού ούτε στη Λευκωσία ούτε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών κ. Β. Σιαρλή για αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα πράγματα περνούν από σήμερα Τετάρτη στο επόμενο στάδιο που θα κρίνει και τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος η τρόικα θα ανασκοπήσει την εργασία που έχει γίνει από την Παρασκευή μέχρι χθες, ενώ η Κυβέρνηση με την επιστροφή του Προέδρου Χριστόφια από τις Βρυξέλλες θα κληθεί να αποφασίσει για θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, η ΑΤΑ, οι τελικές φορολογίες κ.ά.

Κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν ότι η τρόικα τηρεί σκληρή στάση και δεν αφήνουν να διαφανούν οι πιθανές μετακινήσεις από υφιστάμενες θέσεις και ότι περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν κατά τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τη διαπραγματευτική ομάδα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χθες, τα κλιμάκια της τρόικας σε δημοσιονομικό επίπεδο ζήτησαν περαιτέρω στοιχεία για το συνταξιοδοτικό, το κρατικό μισθολόγιο, το χρέος του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στοιχεία για το ύψος της δαπάνης των παροχών που καταβάλλει η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων, τον αριθμό των δικαιούχων και τις σχετικές νομοθεσίες, ενώ στο χρηματοπιστωτικό επικεντρώθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το νέο εποπτικό μοντέλο για τον Συνεργατισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024