Άκαρπη συνάντηση των ακτοπλόων με τους ναυτεργάτες για τη νέα συλλογική σύμβαση
Άκαρπη απέβη η συνάντηση των ακτοπλόων με τους ναυτεργάτες, την Τετάρτη, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα των πλοίων. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα.
Άκαρπη απέβη η συνάντηση των ακτοπλόων με τους ναυτεργάτες, την Τετάρτη, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στα πληρώματα των πλοίων.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με στελέχη από τα ναυτεργατικά σωματεία, το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) έθεσε θέμα μείωσης των αποδοχών κατά 15% στο ξενοδοχειακό προσωπικό των πλοίων, κάτι που απορρίφθηκε άμεσα από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικαλέστηκαν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο κλάδος, ενώ από την πλευρά της η ΠΝΟ εμφανίστηκε αρνητική να συζητήσει την πρόταση να υπάρξουν αλλαγές στις συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία, κατά τη χειμερινή περίοδο.
Η ΠΝΟ έθεσε, επίσης, το πρόβλημα με την αποπληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων που χρωστούν κάποιες εταιρείες στα πληρώματα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιες εταιρείες δεν έχουν δώσει ακόμα τις αυξήσεις προηγούμενων συμβάσεων.
Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά την υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς η τελευταία για τα πλοία της Αδριατικής υπογράφτηκε το 2010 και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου το 2011.
Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΣΕΕΝ προκειμένου να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τους συνδικαλιστές και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ακτοπλοΐας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αχτσιόγλου: Αυτοτελής η απόφαση να παραδώσω την έδρα – Να υπάρξει πόλος απέναντι στη δεξιά με δυνατότητα ευρύτερης συσπείρωσης
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Γ’)
- Μιλένα Αποστολάκη: «Νέες υπέρογκες και αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης»
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε με 45.000.000 ευρώ τον Έντερσον
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία – Οι πρώτες εκτιμήσεις
- ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2026: Ο απόλυτος οδηγός για ένα ελληνικό καλοκαίρι
