Η πρεμιέρα της νέας E-Class αναμένεται σε διάστημα περίπου έξι μηνών και, μέχρι στιγμής, η ανανέωσή της υπόσχεται να είναι ευρύτατη.

Τελευταία στη σειρά κατασκοπικών λήψεων που απεικονίζουν τη νέα E-Class είναι η Cabrio εκδοχή του αυτοκινήτου η οποία μας προσφέρει μια ακόμα ιδέα για την ανανέωση του γερμανικού μοντέλου.

Οι αλλαγές στην Ε-Class Cabrio φαίνεται να εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα, όπου ξεχωρίζει η νέα γρίλια, η οποία ίσως να διαθέτει μία κάθετη γραμμή, ενώ θα περιστοιχίζεται από ενιαία, πλέον, φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα, μεγαλύτερη αλλά και χαμηλότερα τοποθετημένη θα είναι η εισαγωγή αέρα. Πέρα από αυτές τις βασικές αλλαγές, είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι λεπτομέρειες τη σχεδίασης χάρη στο αποτελεσματικό καμουφλάζ. Έτσι στα στοιχεία που πιθανώς να φέρουν αλλαγές συγκαταλέγεται και ο πίσω προφυλακτήρας.

Αντιθέτως, αμετάβλητα αναμένεται να μείνει ο σχεδιασμός των πίσω φωτιστικών σωμάτων, η θύρα του πορτ μπαγκάζ και οι πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος.

Αλλαγές αναμένονται και κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες της νέας E-Class με πιθανότερη την προσθήκη μιας νέας έκδοσης με τα διακριτικά Ε 300, η οποία θα εξοπλίζεται με τον V6 κινητήρα των 3,5 λίτρων, σε μία μικρότερης ισχύος εκδοχή η οποία αναμένεται να αποδίδει 248 ίππους. Αυτό που είναι αμφίβολο, είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη έκδοση θα διατεθεί και στην Cabrio εκδοχή του αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας της Ε 350 Cabrio δεν αναμένεται να έχει αλλαγές χωρίς να αποκλείεται μία μικρή αύξηση ισχύος. Το ίδιο θα ισχύσει και για την Ε 550 Cabrio, η οποία θα μεταφέρει τον διπλα υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,6 λίτρων.

Η πιο αισθητή αλλαγή ωστόσο στην περίπτωση της νέας E-Class αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο τεχνολογίας, καθώς αναμένεται η αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος «νυχτερινής όρασης», βελτιωμένο σύστημα αποτροπής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, φωτισμός LED με δυνατότητες κίνησης προς όλες τις κατευθύνσεις και βελτιωμένη ανάρτηση, η οποία θα υπόσχεται ταυτόχρονα περισσότερο δυναμισμό αλλά και ασφάλεια.

AUTOMEDIA