«Stayin’ Alive» τραγουδούν τραυματιοφορείς για να κρατήσουν στη ζωή ασθενείς
Το Stayin' Alive των Bee Gees, το Dancing Queen των Abba ή το Like a Prayer της Μαντόνα είναι ορισμένα από τα τραγούδια που βοηθούν τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς να κρατούν σταθερό ρυθμό όταν επαναφέρουν με καρδιακές μαλάξεις έναν άνθρωπο που έχει χάσει τις αισθήσεις του, ανακοίνωσε το Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών μέσω Μουσικής στην Ατλάντα.
Το Stayin’ Alive των Bee Gees, το Dancing Queen των Abba ή το Like a Prayer της Μαντόνα είναι ορισμένα από τα τραγούδια που βοηθούν τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς να κρατούν σταθερό ρυθμό όταν επαναφέρουν με καρδιακές μαλάξεις έναν άνθρωπο που έχει χάσει τις αισθήσεις του, ανακοίνωσε το Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών μέσω Μουσικής στην Ατλάντα.
«Έχει να κάνει με τον σωστό ρυθμό όταν βρίσκεται υπό πίεση και αν σιγοτραγουδάς ένα σκοπό βοηθάει» δήλωσε ο Μπερντ Μπέτινγκερ από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολωνίας.
Τα τρία τραγούδια που ανέφερε έχουν 100 ως 120 χτύπους το λεπτό και σύμφωνα με τον καθηγητή η συχνότητα αυτή προκαλεί την καλύτερη ροή αίματος.
Ανεξάρτητα από το τραγούδι που σιγομουρμουρίζει, ένας νοσοκόμος ή διασώστης θα πρέπει να έχει αυτόν τον ρυθμό για να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο Μπέτινγκερ.
Ωστόσο, το κέντρο προειδοποιεί ότι εάν οι διασώστες χάσουν τον ρυθμό, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο του ασθενούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442