Κανονικά οι συντάξεις του Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας
«Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος»» δήλωσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Στην ομιλία του κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο κ. Βρούτσης είπε ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός του κράτους θα έχει για πρώτη φορά πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ, «ενώ αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα θα είχαμε έλλειμμα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι συντάξεις θα περικόπτονταν».
«Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος»» δήλωσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Στην ομιλία του κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο κ. Βρούτσης είπε ακόμα ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός του κράτους θα έχει για πρώτη φορά πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ, «ενώ αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα θα είχαμε έλλειμμα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι συντάξεις θα περικόπτονταν».
Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ για την επιχειρηματικότητα ανέφερε ότι μέχρι το 2016 θα μειωθούν κατά πέντε μονάδες οι εργοδοτικές εισφορές.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε ακόμα στις τέσσερις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται εντός του 2013 και οι οποίες αφορούν στο ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, στο πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», σύμφωνα με το οποίο θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης, στο οικογενειακό επίδομα για οικογένειες ακόμα και με ένα παιδί και στην πάταξη της παραβατικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]
- Γκολάρα του Έντσο και 1-1 η Αργεντινή! (vid)
- Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας για τη μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι – Έκανε εργασίες με τροχό
- Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]
- Η ΕΛΑΣ στο πλευρό των 650 «ομήρων» της ΕΥΔΑΠ: Ασπίδα απέναντι στις απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων




