Μετά από 4 μήνες φροντίδας και παρακολούθησης ο λύκος, που ονομάστηκε Προκόπης επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Θυμίζουμε ότι ο Προκόπης είχε βρεθεί το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση, πυροβολημένος και παρέμεινει στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική ομάδα της οργάνωσης σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας κ. Νατάσας Κομνηνού.

Αφού διαπιστώθηκε η πλήρη ανάρρωση του επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον. Πρόκειται για την πρώτη επανένεταξη λύκου που έχει γίνει στην Ελλάδα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δασική περιοχή στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διατηρεί το Καταφύγιο του Λύκου, όπου σ’ ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται 9 πρώην αιχμάλωτοι λύκοι όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι δυνατή η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

in.gr