Σωσίβιο 5,5 δισ. ευρώ ρίχνουν Γάλλοι και Βέλγοι στην τράπεζα Dexia
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης για τον τραπεζικό όμιλο Dexia, ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση ζημιών από την Dexia ύψους 1,23 δισ. ευρώ το γ' τετράμηνο. Οι ζημίες της τράπεζας ανέρχονταν τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 σε 2,4 δισ. ευρώ.
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης για τον τραπεζικό όμιλο Dexia, ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση ζημιών από την Dexia ύψους 1,23 δισ. ευρώ το γ’ τετράμηνο. Οι ζημίες της τράπεζας ανέρχονταν τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 σε 2,4 δισ. ευρώ.
Η γαλλοβελγική τράπεζα έχει ήδη επωφεληθεί δύο σχεδίων διάσωσης -το ένα το 2008 για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και το άλλο πέρυσι λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα επενδύσουν σε προνομιούχες μετοχές με δικαιώματα ψήφου -ένα σχήμα που θα διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε πιθανή βελτίωση στην οικονομική κατάσταση της Dexia ωφελεί πρώτα και κυρίως τα κράτη.
Στο μεταξύ οι κυβερνήσεις περιέκοψαν το μέγιστο ποσό των εγγυήσεων που συμφώνησαν να παράσχουν για την Dexia το 2011.
Από τα 90 δισ. ευρώ που μοιράζονταν το Βέλγιο, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο, οι εγγυήσεις καθορίστηκαν σε 85 δισεκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι ενδεκάδες του ΗΠΑ – Βέλγιο: Κανονικά βασικός ο Μπαλογκάν…
- Μακρόν – Συρία: Ο πρώην… τζιχαντιστής πρόεδρος αλ Σάρα χαιρετίζει τον «πολύ εποικοδομητικό» ρόλο της Γαλλίας
- «Κογκρέσο-ζόμπι» φοβούνται οι Ρεπουμπλικάνοι
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δύο μεγάλα δώρα στον Σουλτάνο
- Ο πόλεμος των… νυφικών – Dior εναντίον Chanel
- Τέλος εποχής για τον Κριστιάνο Ρονάλντο – Το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο
